Noi proteste in Capitala. Proiectul Rosia Montana, exploatarea gazelor de sist si superimunitatea pe lista manifestantilor

Duminica, 15 decembrie, incepand cu ora 16.00, sunt anuntate noi proteste fata de proiectul minier de la Rosia Montana si exploatarea gazelor de sist, dar si fata de parlamentarii care au adus modificari Codului Penal.

Conform anuntului postat pe pagina unei retele de socializare de miscarea „Uniti, salvam”, organizatoarea acestor ample proteste, in Capitala, manifestantii sunt asteptati la ora 16:00 la fantana de la Universitate.

“Marti 10 decembrie 2013 va ramane in istoria Romaniei ca ziua in care democratia pentru care s-a murit in decembrie 89 a fost subminata chiar de cei au rolul sa o intretina. Sigur, a picat legea minelor si cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influenta), dar noul cod penal favorizeaza infractorii parlamentari, la fel ca si legea amnistiei”, se arata in apelul de pe Facebook.

Acesta este cel de-al treilea protest fata de superimunitate doar in aceasta saptamana. Aproximativ 1.500 de persoane au participat, sambata, in Piata Victoriei, la mitingul de protest organizat de Partidul Miscarea Populara (PMP). Alte cateva sute de persoane s-au strans si miercuri seara la sediul Guvernului.

Sursa foto: realitatea.net