NOI PUNCTE FIXE pentru CONTROLUL ROVINIETELOR, pe soselele din tara

Patru NOI PUNCTE FIXE pentru CONTROLUL valabilitatii ROVINIETELOR vor fi puse in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi incepand de marti, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Potrivit sursei citate, prin intrmediul celor patru noi puncte fixe de control vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), in vederea sanctionarii cu amenda contraventionala, conform prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 15/ 2002.

Pana la data de 24 februarie, controlul valabilitatii rovinietei se efectua prin intermediul a 66 PUNCTE FIXE DE CONTROL si 14 puncte mobile de control, precum si prin intermediul personalului cu drept de verificare a detinerii rovinietei valabile apartinand Inspectoratului General al Politiei Romane si Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier si prin intermediul personalului CNADNR in punctele de trecere a frontierelor.

Citeste si: IOAN RUS viseaza frumos: ROMANIA va FINALIZA 250 de kilometri de autostrada in urmatorii 2 ani

Punctele de control care vor fi puse in functiune marti sunt amplasate in zone in care acestea nu pot fi evitate de catre conducatorii auto, poitrivit sursei citate.

Punctele de control fac parte din sistemul informatic detinut de CNADNR, care permite emiterea rovinietelor atat prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizati de companie, cat si prin intermediul SMS (pentru utilizatorii romani si doar pentru perioada minima de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul in parte), astfel urmarindu-se descurajarea utilizatorilor retelei de drumuri nationale de a circula fara a detine rovinieta valabila.

Conform CNADNR, in anul 2015 vor mai fi puse in functiune inca patru puncte de control valabilitate.

Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR va acoperi in mare parte reteaua de drumuri nationale si autostrazi, devenind aproape imposibila circulatia vehiculelor fara rovinieta valabila.

Citeste si: MII DE SOFERI, EXECUTATI SILIT de CNADNR pentru neplata unor amenzi achitate

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, CNADNR a pus la dispozitia acestora, pe site-ul www.cnadnr.ro, sectiunea Verificare Rovinieta, un instrument prin care se pot verifica si descarca in format pdf informatii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (numar de inmatriculare, numar de identificare) si codul de siguranta.

CNADNR precizeaza ca acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate in perioada de valabilitate si nu pentru cele a caror valabilitate a expirat sau cele care urmeaza sa intre in vigoare la o data ulterioara efectuarii verificarii pe site.

Sursa foto: exclusivnews.ro