NOI REGLEMENTARI privind IMOBILELE CONFISCATE, adoptate de Guvern

Guvernul a stabilit miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, NOI REGLEMENTARI privind destinatia unor BUNURI IMOBILE CONFISCATE, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Astfel, bunurile imobile intrate prin confiscare in proprietatea privata a statului pot fi transmise in domeniul public al statului si in administrarea autoritatilor administratiei publice centrale, altor institutii publice de interes central sau regiilor autonome de interes national. Transferul acestor imobile se va face prin hotarare a Guvernului initiata de Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit actului normativ, BUNURILE IMOBILE CONFISCATE pot fi date in administrarea autoritatilor administratiei publice centrale, altor institutii publice de interes central sau regiilor autonome de interes national la solicitarea acestora.

Citeste si: VICTOR PONTA: Guvernul va aproba un prim act normativ referitor la BUNURILE CONFISCATE

BUNURILE IMOBILE CONFISCATE aflate in procedura de valorificare prin licitatie publica la data intrarii in vigoare a acestui act normativ isi continua procedura conform OG 14/2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului, se mai spune in comunicat.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI: DEGEABA trimitem persoane corupte la PUSCARIE, daca nu le luam si AVEREA

“Noile reglementari privind destinatia unor bunuri imobile confiscate au fost aprobate de Guvern avand in vedere ca prin hotarari judecatoresti s-a dispus confiscarea unor bunuri imobile de mari dimensiuni, iar in vederea administrarii necesita personal specializat care este fie insuficient, fie indisponibil in cadrul organelor de valorificare (de exemplu, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, administratiile judetene ale finantelor publice si administratiile finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti, pentru bunurile intrate in proprietatea privata a statului aflate pe teritoriul Romaniei, precum si structurile de specialitate cu atributii in acest sens din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru bunurile intrate in proprietatea privata a statului, care nu se afla pe teritoriul Romaniei). De asemenea, administrarea/conservarea acestor imobile necesita cheltuieli importante. Pe de alta parte, sunt necesare sedii pentru unele institutii publice, in conditiile in care locatiile actuale sunt improprii desfasurarii activitatii sau au fost retrocedate in conditiile legii”, se arata in text.

Sursa foto: bankruptcylawnetwork.com