NOI VERIFICARI in randul AGENTILOR ECONOMICI din Sectorul 4

Serviciul Inspectie Comerciala din cadrul Politiei Locale Sector 4 continua actiunile intreprinse in scopul respectarii normelor care impun practicarea unui comert civilizat, se arata intr-un comunicat de presa remis joi de Primaria Sectorului 4.

Seria intensiva a acestor controale a debutat la inceputul anului in curs, cand in numai doua saptamani au fost verificate 112 societati comerciale care desfasoara activitati in domeniul alimentatiei publice, fiind aplicate sanctiuni in valoare totala de 1.565.300 de lei.

Saptamana aceasta, inspectorii au trecut din nou in revista societatile respective, pentru a monitoriza modul in care agentii economici s-au conformat celor dispuse de Primaria Sectorului 4.

Citeste si: AMENZI de peste 1,5 milioane de lei, aplicate pana acum AGENTILOR ECONOMICI din Sectorul 4

“Daca unii dintre acestia au remediat deficientele depistate la precedentele controale, in alte cazuri s-au constatat abateri de la normele de siguranta alimentara impuse de legislatia in vigoare”, se spune in comunicat.

Astfel, pentru comercializarea produselor alimentare, precum cele de panificatie, lactate, mezeluri, cu termen de valabilitate expirat din data de 4 martie sau a produselor fara termen de valabilitate specificat, cat si pentru expunerea spre vanzare a unor produse textile care nu aveau preturi afisate, au fost aplicate sanctiuni contraventionale totalizand 20.000 de lei.

Citeste si: SANCTIUNI de 120.000 de lei, aplicate AGENTILOR ECONOMICI din Sectorul 4

“Verificarile vizeaza asigurarea unor conditii de maxima siguranta din punct de vedere igenico-sanitar. Din respect fata de lege si fata de consumatori, toti acesti mari retaileri ar trebui sa ofere spre comercializare produse proaspete, expuse conform normelor de profil. Din nefericire, in unele cazuri, acestia manifesta dispret fata de cei care le trec pragul, crezand ca a-ti face cumparaturile dintr-o locatie cu renume inseamna si sa achizitionezi marfuri proaspete si de calitate. Noi vom continua sa ramanem in teren, asigurandu-ne ca sunt respectate drepturile cetatenilor, sanctionand acolo unde depistam cea mai mica neregula”, a declarat primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Sursa foto: Primaria Sectrorului 4