Noi violente in Egipt. Politia a folosit tunuri de apa si gaze lacrimogene impotriva manifestantilor

Politia din Egipt a folosit astazi gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a dispersa manifestantii pro-islamisti din Cairo.

Politia a folosit joi tunuri cu apa si gaze lacrimogene impotriva protestatarilor pro-islamisti din Caro, stransi in apropiere de sediul ministerului Apararii, scrie ziare.com. In Egipt au loc manifestatii aproape zilnic, organizate de sustinatorii primului presedinte ales democratic, Mohammed Morsi, care se strang pentru a protesta fata de faptul ca armata l-a indepartat de la putere si l-a arestat in iulie, dupa proteste de masa impotriva sa.

Indepartarea lui Morsi a deschis unul din cele mai sangeroase capitole din istoria moderna a tarii. Fortele de securitate au ucis, de atunci, sute de sustinatori ai sai. 200 de soldati si politisti au murit in confruntari cu demonstrantii. Sute de membri ai Fratiei Musulmane, de care tine Morsi, au fost arestati, mai noteaza sursa citata. Studentii care il sustin pe Morsi au organizat si ei, tot aproape zilnic, manifestatii in interiorul si in afara universitatilor.

Luna trecuta, guvernul interimar instalat de armata a emis o interdictie cu privire la organizarea protestelor in apropiere sau cu originea in lacasurile de cult si a introdus obligativitatea obtinerii unei permisiuni de a demonstra de la ministerul de Interne.

Sursa foto: romanialibera.ro