Noile SANCTIUNI pregatite impotriva RUSIEI ar putea fi ANULATE in cazul unui ARMISTITIU

Noile sanctiuni economice prevazute impotriva Rusiei ar putea fi anulate in cazul unui armistitiu in Ucraina, a declarat vineri ministrul britanic al Afacerilor Externe, aflat la summitul NATO de la Newport.

“Cel mai rezonabil este sa mergem inainte cu planul nostru de a impune noi sanctiuni. Daca ulterior va exista un armistitiu, daca este semnat si va intra in vigoare, vom putea atunci sa luam in considerare anularea sanctiunilor”, a declarat Philip Hammond (FOTO) pentru BBC.

CITESTE SI: SUMMITUL NATO continua la Newport, cu doua sesiuni care vor reuni liderii celor 28 de state membre – UPDATE 

“Exista mult scepticism in ceea ce priveste materializarea, implementarea armistitiului. Noi putem oricand sa anulam sanctiunile, la o data ulterioara. Pentru moment, nu vrem sa fim distrasi de la hotararea noastra de a impune noi sanctiuni pentru a raspunde la incursiunea de anvergura a fortelor ruse in Ucraina”, a adaugat el.

Ministrul s-a exprimat in conditiile in care Statele Unite pregatesc, in stransa coordonare cu Uniunea Europeana, noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, pentru a accentua presiunea asupra Moscovei.

CITESTE SI: NATO va oferi Ucrainei un AJUTOR de 15 milioane de euro 

In paralel, noi negocieri au loc vineri la Minsk in vederea unui armistitiu in estul Ucrainei, teatrul confruntarilor violente intre fortele ucrainene si rebelii separatisti sustinuti de Rusia.

Anuntul de miercuri privind un armistitiu a fost intampinat cu prudenta de aliati, obisnuiti cu actiunile contradictorii ale Moscovei privind criza ucraineana.

Sursa foto: bbc.co.uk