Nokia oferă clienților posibilitatea de a-și monetiza datele cu ajutorul tehnologiei blockchain

Platforma de date Blockchain Streamr colaborează cu compania finlandeză de telecomunicații Nokia și California OSIsoft pentru a permite clienților de telefonie mobilă să își monetizeze datele de utilizator și să facă achiziții.

Directorul executiv Henri Pihkala a anunțat miercuri, miercuri, parteneriatele la conferința CoinDesk Consensus 2018, desfășurând în același timp o lansare live a pieței de date în timp real prin care utilizatorii pot furniza și subscrie fluxuri de date în timp real. El a spus într-o declarație că “astăzi este o zi extrem de importantă în istoria lui Streamr, nu numai prin prezentarea platformei noastre la Consensus, dar și anunțând două parteneriate stelare”.

Parteneriatul cu Nokia va face ca stațiile de bază Kuha ale Nokia să se integreze cu piața de date a companiei Streamr, permițând clienților Nokia să își valorifice datele de utilizator și să achiziționeze fluxuri de pe dispozitivele Internet of Things.

Citește și: PRIMUL CRYPTO EXCHANGE CARE FOLOSEȘTE TEHNICA NASDAQ VA FI LANSAT LUNA VIITOARE

“Recunoaștem o mișcare crescândă a clienților mobili care doresc să controleze și să își monetizeze propriile date”, a declarat Martti Ylikoski, evoluția sistemului radio al Nokia, într-o declarație, adăugând că “parteneriatul nostru cu Streamr reflectă încrederea noastră fermă în platformă”.

Participanții cumpără și vând fluxuri de date în timp real prin contracte inteligente Ethereum. Cumpărătorii și vânzătorii folosesc un jeton ERC-20 numit DATAcoin. Parteneriatul cu OSIsoft va face ca clienții companiei să câștige capacitatea de a câștiga bani pentru datele de operare.

Mai devreme, în luna mai, Streamr a anunțat un alt parteneriat, împreună cu Hewlett Packard Enterprise, de a utiliza motorul Streamr – un instrument de agregare și analiză a datelor – pentru a colecta date de la un Audi Q2.