Nokia vrea sa produca un telefon unic in lume ! Vezi despre ce este vorba

Compania Nokia lucreaza la primul telefon din lume care se incarca singur, fara electricitate, terminalul a carui baterie nu se va descarca niciodata.

Practic, cei de la Nokia se gandesc o solutie in privinta unei baterii care nu moare niciodata sperand ca astfel sa recastige terenul pierdut in lupta cu ceilalti producatori de smartphoneuri.

Presa din Anglia scrie ca Nokia dezvolta in acest moment primul telefon din lume care se incarca singur, insa fara sa foloseasca electricitate, conform stirileprotv.ro. Vorbim despre un aparat care se incarca folosind undele electromagnetice, invizibile ochiului uman, insa pretutindeni in jurul nostru. Sunt acele unde pe care telefoanele, televizoarele si toata aparatura electrocasnica din locuintele noastre le emana.

Telefonul va reusi ca prin aceasta tehnologie sa aiba mereu baterie pentru a ramane in standby chiar si cand bateria in sine este goala. Conform expertilor de la Nokia, undele pot fi receptate astfel si de la un televizor pornit aflat la 4.1 kilometri distanta.