Norica Nicolai: Daca vrem sa salvam Republica Moldova, trebuie sa o salvam fara Transnistria

Norica Nicolai vrea sa ramane in ALDE: Identitatea acestui partid este prima noastra preocupare

Norica Nicolai, europarlamentar PNL, a declarat ca Federatia Rusa intentioneaza sa ajunga cu granitele la Dunare si ca Romania are munitie doar pentru 8 ore de razboi, informeaza Adevarul.

Potrivit sursei citate, europarlamentarul liberal a spus, in cadrul unei conferinte desfasurate la Suceava, ca Republica Moldova poate fi salvata doar fara Transnistria si ca soarta Ucrainei este sa se destrame.

“La un atac asupra unui stat al Uniunii Europene nimeni nu poate reactiona. Sunt state care pot sa-si foloseasca armatele timp de patru-cinci ore. Sunt state care pot rezista o luna, dar sunt foarte departe de frontiera estica”, a declarat Norica Nicolai, adaugand ca tara noastra nu are munitie pentru mai mult de 8 ore de razboi.

Citeste si: Norica Nicolai, europarlamentar PNL, critica dur politica UE la adresa Romaniei

Norica Nicolai a mai spus ca nu exista dubiu ca Rusia isi va lua fostele teritorii inapoi, la fel cum a facut in cazul Crimeii.
“Marea problema va fi ce se va intampla pe frontiera noastra. Probabil ca dupa Crimeea urmeaza Transnistria. Daca vrem sa salvam Moldova, trebuie sa o salvam fara Transnistria. Moldova nu poate face fata, in acest moment, unui conflict direct cu Rusia. Dupa destramarea URSS, Rusia si-a creat o perdea de conflicte inghetate, pe care sa-si permita sa le dezghete cand doreste si cand considera ca este puternica.

Acum Rusia se simte puternica si isi realizeaza vocatia imperiala. Marea problema pentru Romania va fi atunci cand Rusia va face primul pas spre gurile Dunarii. Atunci exista riscul sa avem frontiera comuna cu Rusia. Acest lucru cred ca se va intampla”, a mai spus Norica Nicolai, prezenta la conferinta a organizatiei judetene Suceava a femeilor liberale.

Sursa foto: gandul.info