NORICA NICOLAI: DECIZIA Parchetului in cazul Basescu – Firea este CONFUZA si INCORECTA

NORICA NICOLAI, europarlamentar PNL, a comentat pe marginea DECIZIEI  Parchetului de a SUSPENDA urmarirea penala demarata impotriva TRAIAN BASESCU, invocand IMUNITATEA de care se bucura presedintele, informeaza postul Antena 3.

“Regimul imunitatii presedintelui este identic cu regimul IMUNITATII PARLAMENTARE. Nu exista imunitate decat pentru declaratiile politice si punct. Dar este foarte interesanta decizia Parchetului pentru ca invoca ca impediment de punere in miscare a actiunii penale, dar constata ca este suspendata URMARIRE PENALA”, a afirmat NORICA NICOLAI, pentru sursa citata.

Citeste si: Norica Nicolai: Premierul Victor Ponta nu are un minim respect fata de Constitutie

“Ori nu are URMARIRE PENALA pentru ca are un impediment pentru care nu poate incepe urmarirea penala, recte imunitatea, ori presedintele nu are imunitate si atunci exista ratiunea sa incepi o urmarire penala si sa o suspenzi”, a mai spus Norica Nicolai.
“Este absolut CONFUZA si INCORECTA din punct de vedere juridic, in opinia mea”, a conchis NORICA NICOLAI referindu-se la DECIZIA Parchetului.

Citeste si: Basescu are IMUNITATE, Parchetul General suspenda ancheta in cazul plangerii depuse de Firea

Parchetul General a suspendat cercetarile in dosarul in care senatorul Gabriela Firea il acuza pe Traian Basescu de santaj. Procurorii au deschis dosarul penal, dar au luat apoi decizia inchiderii lui pe motiv ca presedintele beneficiaza de imunitate. 

Sursa foto: gandul.info