NORICA NICOLAI, primele declaratii dupa inscrierea in ALDE

NORICA NICOLAI, europarlamentar PNL, a decis sa schimbe, marti, taberele si s-a inscris ALDE. O mutare scontata tinand cont de vehementa cu care s-a opus NORICA NICOLAI trecerii europarlamentarilor liberali din tabara ALDE in cea a PPE.

“Cred ca pentru un om politic este onorant sa-si urmeze drumul pe care electoratul i l-a dat, si mai putin oportunismul si un gen de comportament politic care n-are cu nimic de-a face cu voturile cetatenilor. Am ales aceasta cale cu toate riscurile in PNL si o voi urma, voi ramane liberala pana la capat. Si imi pare rau ca PNL, un partid de traditie, de istorie, si un partid care a marcat Romania in acesti 23 de ani, n-a crezut de cuviinta ca este normal intr-o democratie europeana sa urmezi votul electoratului si mai putin interesele legitime sau nu ale unor lideri politici”, a declarat NORICA NICOLAI in Parlamentul European, la finele sedintei  ALDE la care s-a inscris in acest grup.

CITESTE SI: NORICA NICOLAI s-a inscris in GRUPUL ALDE din Parlamentul European 

“Si cred ca acest lucru este mai important pentru mine. Mi-am asumat acest lucru si l-am declarat public la congresul PNL la care am cerut partidului sa dea un vot pentru ramanerea in ALDE. Din pacate, interesele unor lideri politici din partid n-au avut nimic de-a face cu optiunea doctrinara a PNL. As fi asteptat la acel congres ca cineva sa spuna de ce doctrina crestin democrata, crestin sociala, conservatorismul, sunt optiuni pentru PNL. Unii n-au vrut, altii n-au putut, foarte multi sunt convinsa ca nu stiau, dar stiau un lucru – ca trebuie intotdeauna sa te atasezi celui mai puternic. Cred ca acest tip de comportament trebuie sa dispara din politica romaneasca, trebuie sa te atasezi grupului din care faci parte ca viziune si ca support”, si-a argumentat aceasta decizie NORICA NICOLAI.

CITESTE SI: BPN al PNL a stabilit atributiile executive ale vicepresedintilor alesi la Congresul Extraordinar

Aceasta mutare ar putea atrage dupa sine o eventuala excludere a NORICAI NICOLAI din randurile Partidului National Liberal.

Sursa foto: jurnalul.ro