NORICA NICOLAI si RENATE WEBER, EXCLUSE din PNL. PRECIZARI de la IONUT STROE. UPDATE

Conducerea vechiului PNL a decis miercuri EXCLUDEREA din partid a europarlamentarilor RENATE WEBER si NORICA NICOLAI, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.

UPDATE 20.50: Europarlamentarul RENATE WEBER afirma intr-un comunicat transmis presei ca nu este un moment usor. “PNL este partidul in care am evoluat ca om politic si, indiferent de decizia celor care acum sunt fostii mei colegi, voi continua sa cred in doctrina liberala si voi sprijini intotdeauna initiativele PNL atunci cand vor concorda cu valorile si principiile care ma calauzesc. La fel cum voi continua sa imi exprim dezaprobarea fata de actiunile si initiativele pe care le voi considera in afara acestor valori si principii”, afirma RENATE WEBER.

“In ceea ce priveste decizia apartenentei mele la grupul ALDE, aceasta este fireasca, atat pentru ca valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat intotdeauna si voi continua sa lupt, cu fiecare luare de pozitie si vot, dar si pentru ca multi din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au facut-o si pentru ca am promis ca vom continua alaturi de liberalii si democratii din Parlamentul European. Iar acest lucru il stiu din sutele de mesaje primite! Ii sunt recunoscatoare PNL ca a crezut in mine toti acesti ani, insa consider ca datoria mea principala este fata de cei care m-au ales sa ii reprezint si lor le promit ca voi face tot ce imi sta in putinta, la fel ca si pana acum, sa nu ii dezamagesc.

UPDATE 20.16: Conducerea vechiului PNL a decis EXCLUDEREA europarlamentarilor RENATE WEBER si NORICA NICOLAI din partid deoarece au incalcat statutul, decizia finala urmand sa fie luata de Biroul Politic National al noii formatiuni care se va reuni pe 10 iunie, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al liberalilor, IONUT STROE.

“In cazul celor doi europarlamentari — doamnele Renate Weber si Norica Nicolai — este vorba de o incalcare a statutului si urmare a acestui fapt decizia noastra este de a propune viitorului Birou Politic National care se va tine in data de 10 (iunie — n.r.) sanctionarea si excluderea celor doi europarlamentari din PNL”, a spus IONUT STROE, la Parlament.

El a precizat ca este vorba de o masura politica. “Este o masura politica, de clarificare a relatiilor pe care doi europarlamentari inca le mai au cu PNL. Este de notorietate ca au aderat si au sustinut alte platforme politice decat cele din care PNL face parte la nivel national si european”, a spus IONUT STROE.

UPDATE 19.41: Fostul presedinte al PNL CRIN ANTONESCU a declarat miercuri, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca decizia nu este un lucru surprinzator.

”Eu nu stiu decat ce ati anuntat acum. Nu am participat la aceasta decizie, nu stiu care a fost parcursul pana s-a ajuns aici, dar cred ca nu-i nimic surprinzator. Fiecare are dreputul la o optiune. Despartirea de PNL cred ca era consumata de cateva luni de zile, din momentul in care au aderat la un alt partid european. Probabil dupa ce au fost facute demersuri pentru a le convinge sa revina in partid, conducerea a pus capat unui soi de bigamie politica de neacceptat”, a declarat fostul lider al liberalilor.

“Cele doua doamne, doamna Renate Weber sigur, au si facut parte ca toti membrii PNL din PPE, dupa care au plecat la ALDE. Este optiunea domniilor lor. Se face trasesism in Parlamentul Romaniei, se face si in Parlamentul European, dar nu cred ca cineva poate avea pretentia sa pastreze in randurile sale pe cineva care face parte din alt grup politic”, a msi spus CRIN ANTONESCU.

Propunerea de EXCLUDERE a celor doi europarlamentari va fi facuts Biroului Politic National al PNL.

NORICA NICOLAI si RENATE WEBBER au fost propuse pentru excludere din PNL pentru ca au refuzat sa se supuna deciziei partidului de a trece catre PPE, hotarand sa ramana in ALDE.

Decizia de EXCLUDERE a fost luata aproape in unanimitate, doar la un vot distanta.

Citeste si: NORICA NICOLAI, desemnata VICEPRESEDINTE al Grupului ALDE din Parlamentul European

Europarlamentarul NORICA NICOLAI a declarat miercuri ca a luat act de decizia conducerii vechiului PNL de EXCLUDERE a sa din partid, punctand insa ca nu este o hotarare la care s-ar fi asteptat.

Citeste si: Reactia PNL dupa trecerea NORICAI NICOLAI la ALDE

“Am luat act de aceasta decizie. Am spus de la inceput, dupa finalizarea alegerilor pentru Parlamentul European, ca voi urma grupul politic pentru care a candidat si in numele caruia am candidat (ALDE – n.r.). Nu este o decizie la care m-as fi asteptat de la un partid cu o istorie de 140 de ani, dar daca aceasta este decizia partidului nu inteleg decat sa o respect”, a afirmat pentru NORICA NICOLAI.