Normele la pachetul de baza, finalizate impreuna cu medicii de familie

Normele la pachetul de servicii de baza vor fi finalizate impreuna cu reprezentanti ai medicilor de familie, in cadrul unui grup de lucru tehnic care va fi creat saptamana viitoare, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

Decizia privind alcatuirea acestui grup de lucru a fost luata sambata, la o intalnire pe care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si secretarul de stat Adrian Pana au avut-o cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie (FPMF).

Potrivit MS, principala tema de discutie a intalnirii a fost implementarea pachetului de servicii medicale de baza, in special capitolul de asistenta medicala primara.

Ministrul Sanatatii le-a transmis interlocutorilor ca MS isi doreste, prin implementarea pachetului de servicii medicale de baza, ca medicul de familie sa devina principala veriga in relatia pacientului cu sistemul sanitar si, totodata, sa contribuie semnificativ la reconsiderarea rolului preventiei.

Vezi aici cum se vor face consultatiile in ambulatoriu

De asemenea, Eugen Nicolaescu le-a acordat reprezentantilor medicilor de familie garantia ca vor fi participanti activi la elaborarea normelor pachetului de servicii medicale de baza, astfel incat toate prevederile sa fie in acord cu politica de sanatate elaborata de MS si cu recomandarile specialistilor.

“in acest sens, s-a convenit ca saptamana viitoare sa se creeze un grup de lucru tehnic, format din specialisti ai MS, reprezentanti ai SNMF si ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, pentru a finaliza normele la pachetul de baza din perspectiva medicinei de familie”, arata MS.

Pe de alta parte, Nicolaescu le-a transmis reprezentantilor medicilor de famillie ca pana la implementarea pachetului de servicii medicale de baza, la 1 aprilie, conducerea MS va continua seria de videoconferinte cu factorii implicati la nivel local, astfel incat noile reglementari sa poata fi cunoscute, insusite si aplicate in mod corect.