NORVEGIA este in STARE de ALERTA din cauza riscului de ATENTATE TERORISTE

NORVEGIA a decis sa-si inchida partial spatiul aerian, la nivelul Bergen, si sa verifice identitatea tuturor calatorilor care intra in tara, inclusiv a cetatenilor europeni, a anuntat politia sambata, la doua zile dupa consolidarea securitatii, in urma unei AMENINTARI TERORISTE, relateaza AFP.

Tara se afla in STARE de ALERTA  incepand de joi, dupa ce serviciul de informatii interne (PST) a primit “informatii potrivit carora o grupare care are legaturi cu islamisti extremisti din Siria ar putea sa intentioneze sa comita o ACTIUNE TERORISTA in NORVEGIA”. 

CITESTE SI: AMENINTARE de ATAC TERORIST in Norvegia. Romanii, AVERTIZATI de MAE 

Din motive de securitate, “politia a cerut Avinor (operatorul aeroportului de stat din tara) sa interzica zborurile in spatiul aerian central, la (nivelul) Bergen”, a declarat GUSTAV LANDRO, seful politiei regionale.  In schimb, aeroportul de la Bergen nu este afectat de inchiderea spatiului aerian si functiona normal, a precizat politia.

CITESTE SI: NORVEGIA: Masuri de SECURITATE EXCEPTIONALE luate din cauza unui ATAC TERORIST iminent 

Interdictia vizeaza doar zborurile micilor avioane private de agrement si nu se aplica avioanelor sanitare apartinand Serviciului norvegian de salvamari si salvare (SAR), armatei si politiei, a adaugat Landro.  NORVEGIA nu este membra UE, dar face parte din Spatiul Schengen, alaturi de alte 26 de tari europene care au abolit verificarea pasapoartelor si orice alt tip de controale la frontiera. 

Sursa foto: defence24.pl