Noțiuni de bază despre pariurile pe fotbal

Fotbalul este, fără discuție, cel mai popular sport din lume, iar pariurile pe fotbal reprezintă cea mai răspândită categorie din cadrul caselor de pariuri sportive online și stradale. Ca și în orice altă industrie, un începător în lumea pariurilor la fotbal trebuie să dobândească o înțelegere solidă a opțiunilor disponibile pentru a avea succes. Dar cum poți învăța să citești și să înțelegi diferitele opțiuni de pariuri sportive?

La prima vedere, când te afli în fața pariurilor sportive, este posibil să te simți copleșit. Vei observa o multitudine de opțiuni și cote, începând de la pariuri pe handicap și peste/sub și până la pariuri pe linii monetare. Este perfect normal să te simți confuz și să nu înțelegi semnificația tuturor acestor informații aparent complexe. Cu toate acestea, nu te descuraja! Am creat acest articol special pentru a explica la ce se referă aceste tipuri de pariuri.

Pariuri Point Spreads – Pariuri Handicap

Această opțiune de pariuri nu este altceva decât un handicap (dezavantaj) atribuit unei echipe cu unicul scop de a echilibra pariul și de a oferi ambelor echipe aceleași oportunități pentru pariori. Vei găsi multe informații despre aceste opțiuni, în special, în cadrul diverselor ponturi pariuri fotbal. Când două echipe se întâlnesc pe terenul de fotbal sau de baschet, una dintre ele este de obicei într-o formă mai bună decât cealaltă sau este mai bună decât cealaltă. Dacă fanii ar trebui să aleagă echipa câștigătoare, toți ar paria pur și simplu pe cea mai bună pentru a câștiga bani.

Casele de pariuri încearcă, așadar, să egalizeze șansele ambelor echipe și să le facă la fel de atractive în ochii pariorilor. Acest lucru afectează cotele și trebuie să fim atenție mereu la acest aspect înainte de a plasa un pariu pe fotbal.

Pariuri Peste/Sub

Linia de pariu este o valoare numerică care este luată ca punct de plecare prin care operatorul stabilește piața favorită pentru un anumit eveniment. Cu liniile de pariu, se stabilesc marjele de victorie, sau de câte ori un jucător sau o echipă va atinge o valoare numerică de referință într-o acțiune în timpul unui meci. În multe privințe, liniile de pariuri pot fi amplificatoare de profit pe care pariorii online îi folosesc pentru a-și spori câștigurile și pentru a crește entuziasmul la fiecare eveniment sportiv online.

Liniile de pariu sunt acele cifre marcate pe o anumită piață care sunt luate ca referință pentru a paria pe „Peste / Sub” . Pot fi mai mult sau mai puțin goluri, cornere, penalty-uri sau practic orice eveniment. Dacă vorbim pur și simplu despre un „Peste / Sub” goluri într-un meci, atunci acea linie de pariuri se referă la volumul total de puncte, goluri etc., estimate în meci.

Pariuri pe Linii Monetare

Pariurile pe linie monetară nu înseamnă nimic altceva decât să pariezi pe o echipă pentru a câștiga. Primul lucru pe care îl vei observa cu cotele liniei monetare este că există un semn plus (+) sau minus (-) în fața numărului. Ceea ce indică acel semn este cât de mult vei câștiga pariind pe fiecare parte.

Când te uiți la șanse/cote, este destul de ușor să-ți dai seama cine este favoritul și cine nu. Este ușor de înțeles din cauza plăților. Dacă o echipă este foarte favorizată, înseamnă că este percepută ca având șanse mai mari de câștig. Dacă acesta este cazul, atunci ai câștiga mai puțini bani pariind pe ei. Opusul este adevărat pentru cei defavorizați; sunt considerați mai puțin probabil să câștige, ceea ce înseamnă că ai obține un câștig mai mare dacă pariezi pe ei (și aceștia câștigă).

Pariuri viitoare și specifice pe fotbal

Pariurile viitoare și cele specifice în cadrul evenimentelor din fotbal se referă la diverse tipuri de pariuri pe evenimente viitoare sau specifice. Aceste tipuri de pariuri se referă la opțiunile pe care le putem lua în considerare pe termen lung atunci când vine vorba de evenimentele din fotbal. Iată câteva exemple de pariuri viitoare:

Pe de altă parte, pariurile pe evenimente specifice se referă la anumite momente din timpul unui evenimente, dar acestea nu au legătură cu rezultatul final. Acest tip de pariuri au o ofertă variată de opțiuni, adăugând un element de anticipare și divertisment. Acestea sunt foarte populare în rândul jucătorilor și pot fi distractive. Iată, mai jos, câteva exemple de pariuri pe evenimente specifice:

Concluzie

Acestea fiind spuse, principalul pas pe care trebuie să-l ai în vedere dacă vrei să plasezi pariuri pe fotbal este învățarea noțiunilor de bază. Fotbalul atrage un număr mare de pariori anual, iar înțelegerea opțiunilor disponibile poate reprezenta cheia pentru creșterea șanselor de câștig.

Sperăm că ți-am fost de ajutor și că ai înțeles aceste concepte des întâlnite în lumea pariurilor sportive pe fotbal. În acest mod, vei putea înțelege modificările cotelor, dar și importanța alegerii corecte a opțiunilor de pariere.