China si-a dotat armata cu un BATALION de MAIMUTE

Maimutele sunt noua “arma secreta” a fortelor aeriene din cadrul Armatei chineze pentru Eliberarea Poporului. Potrivit postului american CNN, citat de Mediafax, fortele aeriene chineze au antrenat macaci pentru a asigura siguranta trupelor. 

Aceasta specie de maimute are misiunea sa tina departe pasarile care isi construiesc cuiburi in apropierea bazelor aeriene, a anuntat Armata de Eliberare a Poporului pe site saptamana aceasta. 

Maimutele sunt folosite intr-o baza aeriana, neprecizata, in nordul Chinei, situata in centrul unei rute migratorii majore a pasarilor. Stolurile de pasari care zboara in jurul bazei reprezinta o amenintare pentru avioanele militare aflate in zbor. Pasarile pot fi aspirate in motoarele avioanelor, punand astfel in pericol viata pilotilor.

Vezi aici ce face cea mai tare maimuta din lume

“Nu va faceti griji, acum avem o arma secreta!”, a declarat Su Chuang, un ofiter de rang inalt, pentru site-ul Armatei, referindu-se la maimutele special antrenate, care actioneaza la sunetul unui fluier. Atunci cand sunt descoperite cuiburi in copaci, maimutele armatei sunt mobilizate pentru a le indeparta.

Mondo News iti recomanda si: Cimpanzeul Ayumu este la fel de inteligent ca un om. VIDEO

Armata a testat, anterior, o serie de metode pentru a inlatura cuiburile, inclusiv deschiderea focului asupra acestora, folosirea unor prajini de bambus sau trimiterea unor soldati care sa se catere in copaci pentru a le da jos. Insa niciuna dintre aceste metode nu a fost eficienta, consumand mult timp si reprezentand un pericol pentru militarii pusi sa se urce in copaci, iar pasarile revin.

Atunci cand maimutele indeparteaza cuiburile, pasarile nu mai revin, din cauza ca macacii lasa pe crengi un miros care descurajeaza pasarile, afirma Armata pe site.

“Maimutele sunt paznici loiali, care apara siguranta camarazilor nostri”, subliniaza Armata.

Foto: Business Week, CNN, asiancorrespondent.com