NOUA COMISIE EUROPEANA a fost VALIDATA de Parlamentul European

NOUA COMISIE EUROPEANA, condusa de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de investitura din partea Parlamentului European, informeaza agentiile internationale de presa citate de Agerpres.

In favoarea noii Comisii au votat 423 de eurodeputati, in timp ce 209 s-au pronuntat impotriva, iar 67 s-au abtinut de la vot.

Comisia Juncker isi va putea incepe astfel activitatea la 1 noiembrie, mandatul actualei CE conduse de Jose Manuel Barroso urmand sa se incheie pe 31 octombrie.

Citeste si: Comisiile de specialitate din PE au avizat pozitiv candidaturile slovenei Violeta Bulc si slovacului Maros Sefcovici pentru CE

In discursul sau inaintea votului in PE asupra noii Comisii, Juncker a spus ca investitiile sunt vitale in restabilirea cresterii si in crearea de locuri de munca.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, fost premier conservator al Luxemburgului, a subliniat, totusi, ca, asa cum a spus cancelarul german ANGELA MERKEL, o mare parte din cele 300 de miliarde de euro ar trebui sa vina de la investitorii privati si ca guvernele ar trebui sa-si tina in continuare sub control deficitele bugetare.

Citeste si: COMISIA EUROPEANA risca sa nu poata sa-si inceapa activitatea la 1 noiembrie

“Daca ne veti sustine astazi, vom prezenta pachetul privind locurile de munca, cresterea si investitiile pana la Craciun”, a declarat Juncker in fata eurodeputatilor, adaugand ca investitiile ar trebui sa se concentreze pe imbunatatirea eficientei economice, nu pe cheltuielile pe termen scurt.

Sursa foto: ziarulring.ro