Noua DACIA va costa sub 5.000 de euro si va avea o versiune SUV!

Viitoarea masina ieftina a grupului Renault va fi tot DACIA, urmand sa coste mai putin de 5.000 de euro si sa fie construita pe baza unei platforme modulare. Astfel, noul DACIA va putea sa beneficieze de mai multe caroserii, inclusiv cea de mic SUV, potrivit unei surse din interiorul grupului Renault, citate de cotidianul francez “La Tribune” si preluata de Agerpres.

Din 2015, dupa ce va incepe sa fie comercializata in India, noua masina va ajunge si pe pietele din America de Sud si Europa sub marca romaneasca DACIA.

“Sistemul de module ne va permite sa avem caroserii diferite”, a explicat sursa interna. Aceasta gama de masini ieftine vor fi fabricate mai intai la uzina Renault de la Chennai, India, unde va fi comercializata incepand de anul urmator.

Citeste si: DACIA TESTEAZA UN NOU MODEL DACIA DUSTER PICK-UP. GALERIE FOTO IN ARTICOL!

Ulterior, masina va fi produsa si vanduta si in America de Sud si “ar urma sa ajunga si in Europa unde va fi produsa la o uzina mai apropiata”, a mai spus sursa. In plus, in pofida dezmintirilor oficiale venite de la Renault, in Europa aceasta gama de “mini-Logan” va fi vanduta sub marca romaneasca DACIA, scrie realitatea.net.

Centrul de inginerie al aliantei Renault-Nissan de la Chennai, infiintat 2007, este responsabil de noul model, aflat in curs de dezvoltare in cel mai strict secret. Daca la inceput centrul avea 1.000 de angajati in prezent a ajuns la 4.500 de angajati.

“Studiem diferite vehicule pentru India, Asia-Pacific si facem expertize pentru intreaga lume” a explicat directorul centrului Karim Mikkiche. “In 2014 am trecut la o noua faza, acea de a participa la elaborarea de produs, de al dezvolta in intregime. Este vorba de platforma CMF-A, vehicule cu preturi foarte reduse”, a adaugat Karim Mikkiche.

Aventura “Low Cost” a grupului Renault a inceput, in luna iulie 1999, cand compania franceza a preluat 51% din actiunile DACIA. Primul Logan a fost comercializat in luna septembrie 2004, iar succesul acestui vehicul simplu si economic a fost imediat, ceea ce a obligat conducerea Renault sa-l comercializeze si in Europa Occidentala, piata care nu era avut in vedere initial pentru acest model.

Citeste si: NOUA DACIA AR PUTEA SA COSTE 5.000 DE EURO. GALERIE FOTO

In prezent, Renault produce modelele din gama “Entry” la uzina de la Pitesti, dar si la Togliatti (Rusia), Curitiba (Brazilia), Medellin (Columbia), Chennai (India). La inceputul anului 2012, Renault a inaugurat o noua uzina la Tanger, Maroc. 

Sursa foto: realitatea.net