NOUA GRILA SALARIZARE. CAT VOR CASTIGA PROCURORII DNA si DIICOT, JUDECATORII si angajatii din JUSTITIE

Un judecator sau procuror, cu peste 20 ani vechime si gradatie maxima, va avea o indemnizatie lunara de pana la 8.665 lei, conform proiectului Ordonantei de urgenta privind salarizarea personalului din sistemul bugetar obtinut de Profit. Un judecator sau procuror stagiar va avea indemnizatia lunara intre 4.459-5.743 lei.

Judecatorul cu grad de judecatorie, procurorul cu grad de parchet de pe langa judecatorie, judecatorul militar la tribunalul militar si procuror militar la parchetul de pe langa tribunalul militar cu vechime intre 15-20 ani vor avea indemnizatia lunara de pana la 8.512 lei. Cei cu vechime intre 5-10 ani vor primi lunar intre 7.190-8.057 lei, in timp ce magistratii cu vechime pana in 3 ani vor avea o indemnizatie lunara intre 4.459-5.743 lei.

CITESTE SI: NOUA GRILA SALARIZARE. CAT VOR CASTIGA PRESEDINTELE, PREMIERUL, PARLAMENTARII SI PRIMARII

Conform proiectului, un prim-grefier si un grefier-sef serviciu vor primi un salariu de baza cuprins intre 3.037 si 3.984 lei, iar un grefier debutant va avea salariul situat intre 1.260 si 1.569 lei. Un tehnician criminalist va porni, ca debutant, de la 1.260 lei si va ajunge, la vechime de peste 20 ani si gradatie maxima, pana la un salariu de baza de 2.681 lei. Un expert criminalist gradul I va ajunge la un salariu de baza de 5.552 lei, un expert cu gradul II va castiga maximum 5.103 lei, unul cu gradul III – 4.122 lei, iar la gradul IV salariul de baza maxim va fi de 3.323 lei.

La Registrul Comertului, registratratorii comerciali vor avea salarii de baza care pornesc de la 2.247 lei si ajung la maximum 5.552 lei. Pentru personalul de probatiune, in cazul inspectorilor salariul de baza incepe la 3.171 lei si ajunge la 5.710 lei, iar pentru consilierii de probatiune cu grade acelasi salariu variaza intre 2.449-4.961 lei. 

CITESTE SI: NOUA GRILA SALARIZARE. CAR VOR CASTIGA INVATATORII SI PROFESORII

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la curtile de apel, tribunale, tribunalele specializate si judecatorii, procurorii de la parchetele de pe langa aceste instante, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor, magistratii-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, asistentii judiciari, personalul auxiliar de specialitate, personalul de specialitate criminalistica si personalul auxiliar de specialitate criminalistica din cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice si al laboratoarelor de expertize criminalistice, ofiterii si agentii de politie judiciara, precum si specialistii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, personalul de probatiune beneficiaza si de un spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica de pana la 25%, respectiv de un spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5 %, aplicate la salariul de baza lunar, respectiv la indemnizatia lunara de incadrare.

Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si personalul conex de la tribunale/tribunale specializate si de la parchetele de pe langa acestea, de la judecatoriile din municipiul Bucuresti si din localitatile resedinta de judet, precum si de la parchetele de pe langa acestea sunt majorate cu 5%.

Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si personalul conex de la curtile de apel si parchetele de pe langa acestea sunt majorate cu 7,5%. Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si personalul conex de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Directia Nationala Anticoruptie si de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sunt majorate cu 10%.

Sursa foto: bursa