Noua majoritate PNL – PDL din Primaria Generala a fost reafirmata in sedinta CGMB

Noua majoritate PNL - PDL din Primaria Generala a fost reafirmata in sedinta CGMB

Consilierul general Mircea Raicu (PDL) a declarat, pentru agentia Mediafax, ca, intr-o sedinta de indata convocata luni dimineata, consilierii municipali si-au reafirmat constituirea noii majoritati (PNL – PDL), dupa ce prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a atacat hotararile luate de aceasta.

Raicu a explicat ca, in loc sa atace trei hotarari, in opinia sa nelegale, luate in sedintele de indata atunci cand majoritatea in CGMB apartinea PSD-ului, prefectul Capitalei a atacat toate cele 50 de hotarari date in sedintele de indata dupa formarea noii majoritati PNL-PDL.

Astfel, in sedinta de indata convocata luni, noua majoritate a reluat votul asupra unora dintre cele 50 de hotarari atacate de prefect. Pe ordinea de zi a sedintei de indata de luni convocata pentru ora 10.15 au fost trecute 15 proiecte de hotarare.

Citeste si: Organizatiile PNL-PDL Bucuresti ii cer prefectului Capitalei sa aplice LEGEA in mod IMPARTIAL in privinta activitatii CGMB

In sala au fost prezenti initial 28 de consilieri generali si ulterior 29, respectiv consilierii generali membri ai actualei majoritati si PNL, PDL, si trei PPDD.

Printre proiectele votate se regasesc doua privind revocarea mandatelor de consilieri pentru Alexandrina Peter si stefan Alexandru Mocioaca (membri PSD) si alte doua proiecte pentru incetarea mandatelor de consilieri generali a lui Marin Dan stefanel si Ana Maria Popescu, membri PPDD.

De asemenea au fost votate proiectele pentru validarea mandatului de consilier pentru Horia Scarlat, Antonel Tanase – PNL si Nicolae serban – PDL, alte patru proiecte de hotarare votate luni au avut in vedere revocarea actualilor viceprimari, schimbarea din functie a fostilor viceprimari si alegerea unor noi viceprimari tot in persoana lui Lucian Iliescu si Richard Ghita.

Citeste si: Lucian Iliescu (PDL) si Richard Ghita Vicentiu (PPDD) sunt noii viceprimari ai Capitalei

“Prefectul in loc sa atace doar trei hotarari ale vechii majoritati a cautat motive sa faca plangere prealabila pe forma convocarii acelei sedinte (in care s-a constituit noua majoritate, n.r.) am vrut sa aratam, pentru a nu mai exista niciun dubiu, ca impreuna, PNL, PDL si cu acei consilieri care activeaza alaturi de noi din alte grupuri formam o majoritate stabila”, a declarat si liderul consilierilor PNL Cornel Pieptea.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti are, din 30 iunie, o noua majoritate, formata din reprezentantii PNL si PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu s-a discutat “ca persoane fizice”.