Noua persoane banuite de CAMATARIE, SANTAJ SI PROXENETISM, arestate preventiv in judetul Dambovita

Noua persoane banuite de CAMATARIE, SANTAJ SI PROXENETISM au fost arestate preventiv, in urma celor 29 de perchezitii efectuate, joi, in Dambovita, se arata intr-un comunicat remis sambata presei de Inspectoratul Judetean de Politie (IJP).

”La data de 8 mai, cele zece persoane banuite de comiterea infractiunii de camatarie, santaj si proxenetism au fost prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Pe numele a noua dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile, iar impotriva uneia a fost dispusa masura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se spune in comunicat.

Citeste si: DIICOT: Gruparea ”Veltenilor”, din Sibiu, specializata in TRAFIC de PERSOANE si PROXENETISM, DESTRUCTURATA

Bijuterii, bani, computere, documente, arme neletale au fost ridicate de politisti in urma perchezitiilor efectuate joi dimineata in Dambovita, iar 47 de persoane au fost conduse la audieri. 200 de politisti au participat la perchezitii.

”In urma perchezitiilor, politistii au ridicat 43.600 de euro, 9.250 de franci elvetieni, 850 lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de bijuterii, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascutite si 1.100 de litri de bauturi alcoolice”, precizeaza IJP Dambovita.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada octombrie 2013 — mai 2014, membrii gruparii ar fi imprumutat sume de bani importante, cu dobanda, mai multor persoane.

Citeste si: PERCHEZITII la CAMATARII din DAMBOVITA

In cazul in care membrii grupului infractional nu obtineau sumele rezultate din imprumutul propriu-zis si dobanda stabilita ar fi indus o stare de temere victimelor, prin amenintarea cu acte de violenta.

Acestia ar fi recrutat si mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat sa practice prostitutia cu diversi clienti din tara si strainatate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 50.000 de euro.

Sursa foto: e-national.ro