Noua Republica va avea candidat propriu la alegerile prezidentiale

Augustin Ofiteru, vicepresedinte la Noua Republica, a declarat ca formatiunea sa politica va avea candidat propriu la alegerile prezidentiale, un candidat cu “o prezenta publica impecabila”, caruia sa nu i se poata reprosa nimic.

“Noua Republica va merge la prezidentiale cu un candidat propriu. Va fi, din nou, responsabilitatea noii conduceri NR de dupa congresul de sambata sa identifice aceasta persoana. Ce va pot spune este ca va fi in mod necesar o figura cu o prezenta publica impecabila, careia sa nu i se poata reprosa nimic din spectacolul tragicomic politic actual. In ce priveste un improbabil duel Ponta-Antonescu in turul doi, ce sa spun? Stiti ca si sfarsitul lumii vine sistematic la cativa ani o data! Daca acest lucru s-ar intampla, ar fi evidenta faptului ca Romania a ajuns intr-un punct de minim istoric. 

Sa fii nevoit sa alegi un presedinte dintre doi oameni care in vara anului trecut concurau in loviturile aplicate statului de drept – unul plagiator si mincinos incurabil, pupilul condamnatului Nastase, altul paiata unui securist odios – asta ar fi deja sport extrem. Vom face orice este necesar in plan politic sa blocam o astfel de posibilitate”, a declarat Augustin Ofiteru, pentru ziare.com.

Congresul Extraordinar al Partidului Noua Republica are loc sambata, la Bucuresti. Ofiteru a explicat ca la Congresul Extraordinar de astazi se va decide conducerea nationala a partidului pentru urmatorul mandat si noul statut.

“In primul rand, ne vom intampina si asculta oaspetii, personalitati importante ale familiei conservatoare si reformiste europene, precum si voci respectate ale dreptei romanesti din spatiul economic si cultural. In al doilea rand, se va alege conducerea nationala a partidului pentru urmatorul mandat si se va vota noul statut, imbunatatit si adecvat actualului parcurs. Nu in ultimul rand, este un moment in care ne vom bucura impreuna de ce am reusit sa facem pana acum, stiind ca este practic primul congres de cand Noua Republica este partid cu acte in regula”, a explicat vicepresedintele NR.

Ofiteru a mai adaugat ca Noua Republica va participa pe liste separate la europarlamentare.

“Compunerea listei va fi de buna seama o prioritatea pentru noua conducere a partidului, care va fi aleasa sambata la Congres. Principalul obiectiv este sa trecem de procentul minim necesar pentru a intra in Parlamentul European. Asta ar insemna 2-3 europarlamentari NR. Timpul va accelera insa unele procese pana in luna mai, inclusiv cel al erodarii increderii in USL si in general in acea parte a politicii romanesti care refuza sa se reformeze. Din acest punct de vedere putem avea suprize placute”, a explicat Augustin Ofiteru.