NOUA SIGLA A STELEI nu poate fi folosita pentru ca alta echipa a inregistrat-o deja la OSIM. FOTO in articol

NOUA SIGLA A STELEI, cea cu o stea in opt colturi, nu poate fi folosita deoarece aceasta a fost deja inregistrata la OSIM de clubul Venus, potrivit reprezentantilor acestei echipe, care a fost reinfiintata in anul 2013.

“Steaua nu poate folosi o sigla care seamana cu cea a lui Venus, este un lucru foarte simplu. Discutam de niste simboluri, care sunt lucruri foarte importante si trebuie sa actionam destul de atent, nu trebuie sa gresim in ceea ce priveste simbolistica. Steaua cu opt colturi este cea a lui Venus. Pe de alta parte, pe Steaua Bucuresti toata lumea o stie cu cinci colturi. Noi am inceput procesul de renastere a echipei Venus in urma cu un an si jumatate, prin cererea noastra catre OSIM de a inregistra vechea stema a Venusului”, a declarat presedintele lui Venus, Robert Ticleanu, citat de digisport.ro.

Citeste si: NOUA SIGLA A STELEI, stabilita de GIGI BECALI. FOTO in articol

Venus Bucuresti este un club infiintat in 1915, care a dominat competitia interna in perioada interbelica, adjudecandu-si opt titluri nationale. Echipa evolueaza acum in liga a patra.

NOUA SIGLA stabilita de oficialii Stelei este rotunda si are o cruce rosie si o stea galbena in opt colturi. Numele “Steaua” a disparut de pe emblema, fiind inlocuit cu literele FCSB, noua denumire a campioanei. Singura legatura cu sigla veche, care acum apartine Armatei, o reprezinta culorile rosu si albastru, care se pastreaza, desi pe noua emblema acestea vor avea alte nuante. Echipamentele de joc ale stelistilor au fost trimise deja la imprimat, unde vor primi noua emblema.

Citeste si: EMBLEMA FC STEAUA nu mai apare pe site-ul OFICIAL al echipei

Steaua a pierdut procesul cu Armata si nu mai are dreptul sa foloseasca marca “Steaua”, pe care a inregistrat-o la OSIM in 2004. Cele doua parti asteapta motivarea sentintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a stabili ulterior ce anume mai poate folosi formatia din bulevardul Ghencea. In plus, Armata a refuzat sa negocieze cu cei de la Steaua conditiile in care marca pe care acum o detin in exclusivitate poate fi folosita in continuare de echipa de fotbal.