Noua SKODA FABIA: Prima schita a noului model

Skoda a dat publicitatii prima schita oficiala a celei de-a treia generatie FABIA! Imaginea dezvaluie partea frontala a modelului de clasa mica.

Noua SKODA FABIA se dezvaluie intr-un prim teaser, urmand ca primele fotografii oficiale sa fie publicate in urmatoarea perioada. De altfel, modelul de clasa mica al cehilor va fi lansat in urmatoarele luni.

Citeste si: GENEVA 2014: PRIMELE IMAGINI CU SKODA VISIONC CONCEPT, NOUA OCTAVIA COUPE. FOTO

Noua Fabia va fi construita pe platforma reviziuita PQ25, in timp ce cutia de viteze si motorizarile vor fi imprumutate de la noul Volkswagen Polo, informeaza Worldcarfans.com.

Totodata, potrivit SKODA, noul model va fi cu 9 centimetri mai lat decat versiunea actuala, inaltimea coborand cu 3 centimetri.

Caroseria modelului va fi alcatuita din doua variante, atat hatchback, cat si wagon, insa Skoda ia in calcul si o versiune sedan, pe care actuala FABIA nu o are. In plus, nu va exista o versiune RS pentru FABIA. Motivul? Cererea scazuta pentru actuala FABIA RS.

Citeste si: SKODA PREZINTA CONCEPTUL YETI XTREME. GALERIE FOTO

Debutul public al noii SKODA FABIA este asteptat undeva in luna octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, in timp ce vanzarile vor demara la sfarsitul anului sau in prima parte a lui 2015.

Sursa foto: worldcarfans.com