NOUA STRATEGIE NATIONALA ANTI-CORUPTIE 2016-2020, PREZENTATA de RALUCA PRUNA

Ministrul Justitiei RALUCA PRUNA a prezentat, vineri, noua STRATEGIE NATIONALA ANTICORUPTIE 2016 – 2020, adoptata miercuri de catre GUVERNUL CIOLOS, informeaza televiziunile de stiri.

RALUCA PRUNA a aratat ca noua strategie nu vorbeste doar despre aplicarea legii si forta coercitiva a statului, subliniind ca lupta anticoruptie “nu tine doar de stat, ci de fiecare dintre noi”. “Toate faptele de coruptie ne fura si mie si dumneavoastra ceva din buzunar”, coruptia fiind un motiv pentru care un stat nu avanseaza, ba chiar involueaza.

CITESTE SI: MINISTRUL JUSTITIEI A FACUT O VIZITA SURPRIZA LA PENITENCIARUL POARTA ALBA

RALUCA PRUNA a mai declarat ca la baza acestei strategii stau 4 valori: vointa politica, integritate, prioritatea interesului public, transparenta.

„Nu pot uita fondul emtional al societatii romanesti cu cateva zile inainte ca guvernul Ciolos sa fie investit. Am venit la Ministerul Justitiei pe acest fond, cand oamenii au iesit in strada si cei care nu au iesit dar gandesc la fel – “coruptia ucide”. Cand am ajuns la minister am gast un memorandum care prelungea strategia precedenta pentru inca doi ani. Puteam sa aleg calea usoara si sa il las asa.

Am ales calea mai grea si sa vin cu o noua strategie care sa raspunda nevoilor societatii romanesti. Sunt multumita ca am reusit sa ating acest obiectiv, adoptarea STRATEGIEI NATIONALE ANTICORUPTIE, strategie asumata de intregul Executiv”, a mai declarat RALUCA PRUNA.

Sursa foto: realitatea