Noua varianta a Codului Rutier: Amenzile rutiere, mai mici cu 40%

NOUA VARIANTA COD RUTIER. Site-ul MAI a operat o modificare in proiectul Codului Rutier, dupa discutiile avute de ministrul Radu Stroe cu conducerea PNL. Amenzile prezentate acum sunt mai mici cu 40%fata de cele propuse initial. Astfel, amenda maxima scade de la 16.000 lei la 9.600 lei. De asemenea, proiectul mai prevede ca suspendarea permisului auto se face pentru maxim 2 ani.

NOUL COD RUTIER a fost intens contestat de transportatorii din Romania, care au afirmat ca sanctiunile propuse in proiect sunt abuzive. Acestia cer modificarea propunerilor si introducerea de masuri care sa stabileasca responsabilitati si pentru pietoni si autoritatile care administreaza drumuri. 

“Sanctiunile propuse prin proiectul de Ordonanta de Urgenta sunt abuzive, intrucat se propun amenzi de pana la 16.000 lei, ceea ce insumeaza valoarea a 20 de salarii, in conditiile in care salariul minim garantat in plata este de 800 lei. Avand in vedere acest aspect, UNTRR solicita ca sanctiunile sa fie progresive si proportionale”, se arata in documentul transmis presei.

Vezi aici principalele prevederi ale noului Cod Rutier