NOUA ZEELANDA permite BISERICII MONSTRULUI ZBURATOR DIN SPAGHETE sa oficieze CASATORII

NOUA ZEELANDA a acordat BISERICII MONSTRULUI ZBURATOR DIN SPAGHETE (Church of the Flying Spaghetti Monster) permisiunea de a oficia CASATORII, relateaza DPA.

Seful serviciului pentru inregistrarea nasterilor, deceselor si casatoriilor din Noua Zeelanda, Jeff Montgomery, a declarat ca a analizat de doua ori solicitarea facuta de membrii acestei organizatii religioase si a ajuns la concluzia ca indeplineste criteriile pentru a efectua in mod legal ceremoniile de nunta.

Prin decizia autoritatilor neo-zeelandeze, Biserica Monstrului Zburator din Spaghete se alatura altor grupari religioase care oficiaza deja nunti in Noua Zeelanda, cum fi Wicca (religie neopagana ce acorda o importanta majora naturii, n.red.), Biserica Scientologica, Druizii si Paganii.

CITESTE SI: CUM ARATA PRIMA BISERICA DIN LUME CONSTRUITA NUMAI DIN ARBORI SI PLANTE VERZI – FOTOGRAFII INEDITE

‘The Flying Spaghetti Monster’ a fost descris si desenat pentru prima oara intr-o scrisoare semnata de americanul Bobby Henderson, in anul 2005. Scrisoarea era o forma de protest fata de decizia predarii, in scolile publice, a materiei ID (o forma contemporana de creationism), ca alternativa la evolutionism. Dupa acest protest, Henderson a infiintat Biserica Monstrului Zburator din Spaghete, care promoveaza pastafarianismul, o satira transformata in religie.

Sursa foto: youtube