NOUL COD AL INSOLVENTEI, votat in Camera Deputatilor

NOUL COD AL INSOLVENTEI. Proiectul privind CODUL INSOLVENTEI va intra, marti, la vot in Camera Deputatilor. Premierul Victor Ponta considera ca initiativa legislativa va fi adoptata, Camera Deputatilor fiind for decizional.

“Ne-am intalnit astazi toti parlamentarii coalitiei de guvernare si am discutat. Codul insolventei este cel mai important subiect si cred ca va fi adoptat astazi de Camera Deputatilor”, a anuntat seful Executivului.

Vezi aici cate persoane fizice au intrat in faliment personal

NOUL COD AL INSOLVENTEI. Proiectul de Lege privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa a starnit nemultumiri in randul conducerii ANAF. Seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, a afirmat ca legea privind CODUL INSOLVENTEI in forma actuala ii sprijina pe cei care intra in insolventa si pe specialistii din domeniu. In replica, parlamentarii si practicienii in insolventa sustin ca ANAF-ul nici macar nu a trimis in Parlament amendamente la noua lege.

Citeste si: CCR a declarat neconstitutional CODUL INSOLVENTEI

NOUL COD AL INSOLVENTEI a fost redactat sub supravegherea expertilor de la Banca Mondiala si Fondul Monetar International care, prin modificarile aduse, au urmarit ca Romania sa se alinieze reglementarilor Uniunii Europene in materie de insolvente. Dorinta specialistilor e ca ANAF-ul sa devina mult mai flexibila in relatia cu firmele care intra in insolventa.

NOUL COD AL INSOLVENTEI. Potrivit noului COD AL INSOLVENTEI, ANAF nu mai poate respinge dupa bunul plac planul de reorganizare judiciara a firmelor si sa le trimita direct in faliment si, chiar daca in toate statele UE, prioritate la plata creantelor o au cele catre sistemul pensii si de asigurari sociale, in Romania, Fiscul ramane pe prima pozitie. Proiectul de lege mai prevede ca ANAF va avea un termen de gratie de 60 zile in fata tuturor creditorilor pentru a-si recupera creanta.