NOUL COD al MUNCII intra astazi in VIGOARE. MODIFICARI IMPORTANTE in CODUL MUNCII

CODUL MUNCII a fost modificat. Repausul saptamanal este de ”48 de ore” consecutive, de regula sambata si duminica

NOUL COD AL MUNCII, MODIFICARI CODUL MUNCII. Noul Cod al Muncii intra duminica 25 ianuarie in vigoare, dupa ce a fost promulgat marti 20 ianuarie de presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS.

NOUL COD AL MUNCII, MODIFICARI CODUL MUNCII. CONCEDIUL MEDICAL, cel de maternitate, precum si concediul pentru ingrijirea copilului bolnav vor fi tratate ca zile de munca, informeaza realitatea.net. Pe de alta parte, ABSENTELE NEMOTIVATE  si CONCEDIILE fara PLATA sunt scazute din vechime.

CITESTE SI: Codrin Scutaru: Noile prevederi din Codul Muncii reflecta un drept suplimentar pentru salariati 

NOUL COD AL MUNCII. Daca incapacitatea temporara de munca sau CONCEDIUL de MATERNITATE,  cel de risc maternal sau pentru ingrijirea copilului bolnav vor interveni in timpul concediului de odihna, acesta se va intrerupe si salariatul isi va lua zilele neefectuate dupa iesirea din CONCEDIUL MEDICAL, de maternitate sau de risc maternal, pentru ingrijirea copilului.

NOUL COD AL MUNCII. Daca acest lucru nu va fi posibil, zilele neefectuate din concediul de odihna vor fi reprogramate. “Daca ai 21 de zile, spre exemplu, de CONCEDIU de ODIHNA, inainte erai penalizat daca lipseai doua luni in concediu medical, cu trei zile. Acum, nu vei mai fi penalizat, vei putea sa ai parte de intreaga perioada de CONCEDIU de ODIHNA.

CITESTE SI: MODIFICARILE LA CODUL MUNCII privind salariarul temporar si concediul de odihna, PROMULGATE de KLAUS IOHANNIS

NOUL COD AL MUNCII, MODIFICARI CODUL MUNCII. “A doua modificare este ca inainte nu puteai sa-ti iei concediul nefacut, daca aveai 20 de zile si nu ti le-ai luat intr-un an, trebuia automat sa le iei in anul calendaristic urmator, in urmatoarele 12 luni. Perioada s-a prelungit la 18 luni. Deci ai un an si jumatate in care poti sa iti iei zilele de concediu nefacute”, a explicat secretarul de stat in cadrul Ministerului Muncii, Codrin Scutaru.

Sursa foto: realitatea.net