NOUL COD FISCAL. Ce spun patronatele din zona IMM despre impozitul fix pentru firmele fara angajati

NOUL COD FISCAL. Ce spun patronatele din zona IMM despre impozitul fix pentru firmele fara angajati

NOUL COD FISCAL: Patronatele din zona IMM au reactionat la prevederile din noul Cod Fiscal. Presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori si fost ministru pentru IMM, Florin Jianu, a declarat vineri, citat de euractiv.ro, ca a transmis premierului Victor Ponta propunerea ca intreprinzatorii debutanti sa fie scutiti timp de 2 ani de la plata impozitelor in anumite conditii.

NOUL COD FISCAL: La randul sau, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru IMM, a adaugat ca prevederea din noul Cod Fiscal privind impozitul minim de 1500 de lei pentru microintreprinderile fara angajati va duce la desfiintarea a minimum 40.000 de firme.

Mondo News iti recomanda si: Ce prevede proiectul noului Cod Fiscal

NOUL COD FISCAL: Propunerea Patronatului Tinerilor Intreprinzatori ia in calcul o modificare, in paralel cu Codul Fiscal, a “legii antreprenorului debutant” astfel incat aceasta categorie de firme sa nu plateasca impozit timp de 2 ani daca angajeaza cel putin doua persoane.

Citeste si: ANAF a stabilit erori de milioane de lei in sarcina contribuabililor

NOUL COD FISCAL: Florin Jianu a precizat ca odata cu eliminarea criteriului de varsta in Legea infiintarii de microintreprinderi de catre intreprinzatorii debutanti au fost create 7.000 de astfel de companii, in anul 2014 iar alte 1.000 numai in primele doua luni ale acestui an.