NOUL COD RUTIER 2014: Modificarile la Codul Rutier ar putea fi respinse de Senat

NOUL COD RUTIER ar putea fi respins de Senat, propunerea fiind facuta de catre comisiile juridica, pentru administratie publica si pentru aparare, dupa ce senatorii PNL si PDL au votat impotriva adoptarii unui raport favorabil sau s-au abtinut de la vot.

NOUL COD RUTIER: Raportul favorabil, cu amendamente, a intrunit numai 12 voturi “pentru”, din partea senatorilor PSD, cinci voturi “impotriva” si sapte abtineri, ale senatorilor PNL si PDL, nefiind intrunita majoritatea voturilor necesare pentru a putea fi considerat adoptat.

La inceputul sedintei, presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc (PNL), a afirmat ca “o solutie serioasa” ar fi ca acest nou Cod rutier sa nu fie adoptat si ca senatorii liberali din cele trei comisii se vor abtine la vot.

NOUL COD RUTIER: Printre modificarile propuse de senatorii din comisii la CODUL RUTIER se numara obligativitatea ca soferii incepatori sa fie insotiti pe drum de noapte, interzicerea consumului de alcool pentru soferi, dar si introducerea unei limite de viteza in localitati de 60 km/h.

Vezi aici modificarile la Codul Rutier

NOUL COD RUTIER: Luni, comisiile Juridica, pentru Aparare si Administratie din Senat au propus ca limita maxima de viteza in localitati sa fie de 60 km/h, potrivit unui amendament la proiectul de lege de modificare a Codului rutier.

Ei au aprobat un amendament al presedintelui Comisiei pentru administratie, Darius Valcov (PSD), la proiect de lege pentru modificarea Ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Potrivit Codului Rutier in vigoare, limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h. AFLA AICI DETALII

NOUL COD RUTIER: Tot ieri, senatorii din comisiile din Senat propusesera interdictia cu desavarsire a consumului de alcool inainte de urcarea la volan. Proiectul de lege pentru modificarea Ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevedea interdictia conducerii unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, avand o concentratie alcoolica de peste 0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat sau 0,2 g/l alcool pur in sange ori a substantelor, produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

NOUL COD RUTIER 2014: Guvernul, care este initiatorul proiectului, a explicat ca aceasta completare a Codului Rutier in vigoare este necesara deoarece reglementarile actuale nu prevad in mod distinct si imperativ” aceasta interdictie, ea fiind dedusa din existenta unei norma de sanctionare cu caracter penal sau contraventional, dupa caz. VEZI AICI DETALII