NOUL COD RUTIER a fost amanat in sedinta de Guvern de miercuri

MODIFICARILE LA CODUL RUTIER, IN VIGOARE DE SAMBATA, 14 FEBRUARIE

NOUL COD RUTIER: Modificarile la Codul Rutier au fost amanate de Guvern, in sedinta de astazi. Este vorba de a doua varianta a proiectului de modificare a CODULUI RUTIER, care prevede amenzi mai mici fata de cele incluse in varianta initiala. 

NOUL COD RUTIER: Aceasta varianta a CODULUI RUTIER prevede sanctiuni de cosmar pentru soferi. Amenda maxima a fost stabilita la 9.600 de lei, iar suspendarea permisului in cazul unor accidente de circulatie foarte grave se face pentru o perioada de 2 an. Sunt prevazute sanctiuni si pentru administratorii drumurilor. Ministrul Radu Stroe a anuntat ca noul Cod Rutier prevede o amenda maxima de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc atributiile.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, ulterior, ca ar trebui facuta o dezbatere in Parlament in ceea ce priveste Codul Rutier, data fiind efectele modificarilor. Radu Stroe a afirmat marti, la finalul unei sedinte a liderilor PNL, ca s-a optat, ca decizie politica, pentru promovarea noului Cod Rutier prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

Dupa ce va fi adoptata de Guvern, ordonanta de urgenta privind noul COD RUTIER va fi publicata in Monitorul Oficial si apoi va fi aplicata imediat.

Foto: Jurnalul