NOUL COD RUTIER intra in vigoare duminica. Vezi aici principalele modificari

NOUL COD RUTIER intra in vigoare de duminica, iar soferii vor fi sanctionati potrivit noilor reglementari. In opinia autoritatilor, noutatile vor reduce numarul de accidente rutiere si vor simplifica sistemul.

NOUL COD RUTIER 2014. Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata si completata printr-o ordonanta publicata in Monitorul Oficial din 29 august, aceasta urmand sa intre in vigoare duminica, 28 septembrie.

Citeste si: MODIFICARI IN LEGISLATIA RUTIERA, DIN 28 SEPTEMBRIE 2014: AMENZI PENTRU SOFERII CARE NU TRANSPORTA COPIII IN CONDITII DE SIGURANTA

Noile modificari ale legislatiei rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de pana la 450 de lei pentru soferii care nu transporta copiii in scaune speciale sau cu centura, precum si posibilitatea recoltarii de probe biologice la locul accidentului, intra in vigoare duminica, informeaza romaniatv.net.

NOUL COD RUTIER . Una dintre noutatile aduse de NOUL COD RUTIER este suspendarea permisului auto in urma neplatii amenzilor de circulatie.

In Romania, de exemplu, gradul de incasare al amenzilor este undeva la 40%, in timp ce, in alte state, gradul de incasare depaseste 90%, in Olanda fiind chiar 98%.

NOUL COD RUTIER inaspreste sanctiunile pentru fapte cu pericol social deosebit si care influenteaza direct siguranta traficului, precum nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferata, conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, conducerea pe autostrada pe contrasens sau a unui autovehicul a carui inmatriculare este suspendata, dar si pentru depasirea limitei legale de viteza cu peste 60 km/h.

Citeste si: VESTI PROASTE PENTRU SOFERI! SE SCUMPESTE RCA-UL

NOUL COD RUTIER . Totodata, soferii nu vor mai putea transporta copiii in masina ca si pana acum. Masinile vor trebui scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare si asigurare gandite pentru confortul si siguranta celui mic. 

Sursa foto: romaniatv.net