Noul Cod Silvic, votat in regim de urgenta de Senat

Proiectul de modificare a CODULUI SILVIC, adoptat pe articole in Camera Deputatilor

Parlamentarii au votat in regim de urgenta pentru defrisari masive,  injumatatirea suprafetei pe care Romania ar trebui sa o impadureasca pana in 2030 si posibilitatea ca RA-APPS sa-si infiinteze propriul ocol silvic. Prevederile fac parte din noul Cod Silvic, propus de 127 de deputati si senatori PSD, care a trecut deja de Senat si urmeaza sa fie adoptat si de Camera Deputatilor prin procedura de urgenta.

Potrivit amendamentelor propuse, din fondul forestier national vor fi scoase perdelele forestiere de protectie si pasunile, care vor putea fi defrisate cu riscul alunecarilor de teren si al altor efecte ale inundatiilor, noteaza gandul. info.

CODUL SILVIC, RESPINS DE CAMERA DEPUTATILOR

Proiectul de modificare a Codului Silvic aflat in vigoare a fost initiat de 127 de deputati si senatori PSD. Desi la nivel oficial, proiectul nu apartine Guvernului, printre initiatori se numara mai multi ministri care sunt si parlamentari, inclusiv premierul Victor Ponta, Eugen Nicolicea, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Constantin Nita, ministrul Economiei, Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, si Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Sustinut de ministrul de resort, noul cod silvicCod Silvic elimina literele i), j) si k) ale articolului 1, alineatul 2. Acest amendament prevede scoaterea din fondul forestier national a jnepenisurilor, a perdelelor forestiere de protectie si a pasunilor.

Citeste si: Deputatii PSD au pregatit o lege care permite defrisarea padurilor