Noul director general al ProTV este un lituanian

Lituanianul Aleksander Cesnavicius a fost numit Director General al ProTV S.A, operatiune detinuta in Romania de Central European Media Enterprises. Totodata, Anca Budinschi va ocupa functia de Director Adjunct si Director de Programe, informeaza site-ul Pro TV.

Mandatul lui Cesnavicius va incepe de la 1 decembrie 2013. Anca Budinschi va ocupa functia de Director Adjunct si Director de Programe, ocupandu-se cu preponderenta de partea creativa a business-ului.

“Sunt foarte incantat sa ma alatur echipei ProTV. Lucrez in televiziune si new media de mai bine de 10 ani si imi voi folosi experienta acumulata in acest timp pentru a face din ProTV o afacere de si mai mare success”, a declarat Aleksander Cesnavicius.

“Sunt incantat de faptul ca Alexander va conduce operatiunea din Romania. Background-ul sau profesional, faptul ca a lucrat cu diferite culturi media sunt un plus in dezvoltarea pe care el o va aduce ProTV”, a declarat Christoph Mainusch, Co-CEO CME.

Cesnavicius are o experienta de mai bine de 10 ani in televiziune, fiind pana de curand la conducerea celei mai mari companii de on-line din Lituania, tara sa natala. A lucrat de asemenea pentru MTG, grupul media scandinav, cat si pentru RTL. A ocupat pozitii de conducere in televiziuni din Lituania, Ungaria, Cehia si Slovenia, dar a lucrat si la diferite proiecte de pe teritoriul Rusiei.