Noul dosar al lui TRAIAN BASESCU a fost trimis de ICCJ la JUDECATORIA Sectorului 5

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si-a declinat competenta si a decis, pentru a doua oara, sa trimita o cerere de redeschidere a URMARIRII PENALE pentru FALS in DECLARATII pe numele fostului presedintele TRAIAN BASESCU catre JUDECATORIA Sectorului 5.

Este vorba despre dosarul in care TRAIAN BASESCU a fost audiat joi, cu privire la afimatia facuta in 2007, ca isi va da demisia “in 5 minute” daca va fi suspendat de Parlament.

MINUTA:

„Admite exceptia necompetentei materiale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In baza art. 50 Cod procedura penala stabileste competenta de solutionare a cererii de redeschidere a urmaririi penale formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr. 1305/P/2007, in favoarea Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU A FOST LA ICCJ PENTRU A FI AUDIAT INTR-UN NOU DOSAR

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU s-a prezentat joi dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fiind citat intr-un dosar in care o persoana solicita redeschiderea urmaririi penale pe numele sau in legatura cu o declaratie pe care a facut-o in 2007, in contextul demersurilor de suspendare a sa din functie. Este vorba de  craioveanul Ioan Serb, care a depus la Parchet o plangere impotriva lui TRAIAN BASESCU.

La data de 17 aprilie 2007, TRAIAN BASESCU a declarat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute. 

Sursa foto: realitatea