Noul Golf GTE de la Volkswagen consuma doar 1.5 litri la 100 km. GALERIE FOTO

Volkswagen a anuntat noul Golf GTE, un model care va beneficia de propulsie hibrida si va avea un consum de carburant de doar 1.5 l / 100 km.

Volksvagen Golf va primi o versiune plug-in hibrid, care va intra in productia de serie in cursul acestui an, iar potrivit primelor informatii, noul hatchback va fi destul de sportiv si se va numi GTE. Denumirea de Volkswagen Golf GTE provine de la versiunea electrica a lui GT, scrie 4tuning.ro, fiind ales de producatorul german pentru a simboliza sportivitatea modelului, care va fi asemanatoare cu cea a versiunilor GTD si GTI.

 

Golf GTE va fi o alternativa a VW la noul Audi A3 e-tron, model ce va ajunge in showroom-uri inainte de finalul anului in curs. Volkswagen Golf GTE este propulsat de un motor turbo pe benzina de 1.4 litri, in patru cilindri cu injectie directa, capabil sa dezvolte aproape 150 de cai putere, oferit alaturi de un motor electric asezat in partea din fata a cutiei de viteze.

 

Noul modelul Golf GTE va avea o transmisie cu dublu ambreiaj in sase viteze, ce va transmite intreaga putere catre puntea fata a masinii. Aceasta configuratie ii permite noului Volkswagen Golf GTE, mai noteaza sursa citata, sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 7.6 secunde si sa aiba o viteza maxima de aproape 220 de km/h. Consumul mixt va fi de 1.5 l / 100 de km, in timp ce emisiile de CO2 vor fi de 35 g/km. In modul electric, hot-hatch-ul va acoperi o distanta de 50 de km si poate atinge o viteza maxima de 130 km/h.

Sursa foto: 4tuning.ro