Noul judecator al CCR, decis miercuri de plenul Senatului

Noul judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), care va ocupa functia ramasa vacanta dupa demisia lui Toni Grebla, va fi decis miercuri de plenul Senatului, a anuntat, luni, vicepresedintele acestei Camere, Cristian Dumitrescu. Candidatii pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala vor fi audiati marti dimineata de membrii Comisiei juridice.

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, este propusa de PSD, iar judecatorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusa de PNL. De asemenea, senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anuntat, joi, in plenul Senatului, ca isi va depune candidatura pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale.

Cristian Dumitrescu a mentionat totodata, dupa sedinta de luni a Biroului Permanent, ca senatorii vor adopta o hotarare prin care va fi convocat plenul CNI, pentru ca acesta sa poata intra in functiune.

Mondo News iti recomanda si: FLORINA RUXANDRA JIPA s-a autopropus pentru locul vacant de la CCR desi PSD a propus alt candidat

“Este o obligatie legala ca ei sa functioneze in noua componenta incepand cu o sedinta care este convocata de catre Senat. Nu stiu cand va fi convocata, dar saptamana aceasta vom adopta o Hotarare de convocare”, a completat social-democratul.

Pe de alta parte, el a precizat ca programul Senatului pentru saptamana in curs si pentru saptamana viitoare va suferi o modificare, in sensul ca marti, de la 15.00 la 17.00, in loc de lucrari in comisii, senatorii se vor reuni in plen.

CITESTE SI: Judecatoarea MONALISA NEAGOE, propusa de PNL pentru CCR. Sedinta Comisiei juridice a fost amanata 

“Miercuri (este convocat plenul Senatului – n.r.) de la 9.00 la 13.00 si de la 14.00 la 16.00, cu vot final la ora 16.00. Deci nu mai avem joi vot final. Joi avem plen cu intrebari si interpelari si activitate in comisii”, a precizat senatorul.