Noul mers al trenurilor 2013 – 2014, in vigoare incepand din 15 decembrie

Noul mers al trenurilor, valabil pentru 2013-2014, va intra in vigoare incepand din 15 decembrie. CFR Calatori informeaza, intr-un comunicat de presa transmis la redactie, ca incepand cu data de 15 decembrie va intra in vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2013-2014, care va fi valabil pana la data de 13 decembrie 2014.

Oferta de transport pentru 2014 se bazeaza pe exploatarea cat mai eficienta a resurselor disponibile in conditiile in care CFR Calatori implementeaza un program de redresare care vizeaza, in primul rand, echilibrarea bugetului de venituri si cheltuieli. Aflata intr-un proces necesar de limitare a pierderilor operationale, compania face un efort deosebit ca, in anul urmator, sa puna la dispozitia zilnica a tuturor categoriilor de calatori un numar total de 1169 de trenuri, din care 247 trenuri InterRegio si 922 trenuri Regio.

CFR Calatori multumeste tuturor pasagerilor care inteleg sa circule in legalitate, dand dovada de corectitudine si spirit civic. Prin plata calatoriei, pasagerii fac posibila mentinerea in circulatie a trenurilor pe care le utilizeaza pentru a se deplasa catre locul de munca sau catre o destinatie de vacanta, evitand cresterea preturilor legitimatiilor de calatorie prin taxarea suplimentara in tren si/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementarilor in vigoare. Compania deruleaza, in permanenta, activitati de control menite sa limiteze situatiile de calatorie fara bilet si sa descurajeze perpetuarea acestora.

Tarifele CFR Calatori reflecta misiunea sociala a companiei ca transportul feroviar sa fie accesibil tuturor categoriilor de calatori, inclusiv acelora cu venituri mici. Site-ul www.cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro> permite achizitia rapida a biletului de tren si ofera informatii detaliate despre toate facilitatile de calatorie si avantajoasele oferte comerciale.

In traficul intern, CFR Calatori anunta ca va asigura si in 2014 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. in plus, se va mentine mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori platitori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord – Pitesti – Craiova prin Rosiori Nord, Bucuresti Nord – Ploiesti si  Constanta – Mangalia (in sezonul estival).

In ceea ce priveste zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei etc., pasagerii vor avea in continuare la dispozitie un numar suficient de trenuri in functie de sezon si de trafic.

Fata de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu exceptia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucuresti Nord – Ploiesti. In plus, vor fi introduse cate o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele Bucuresti Nord – Constanta, Galati – Constanta si Drobeta Turnu Severin – Timisoara Nord (din 1 februarie 2014). Totodata, se va relua legatura Bucuresti Nord – Cluj Napoca prin Simeria cu trenurile IR 1823/1824. Trenurile IR 1621/1622 vor conecta Bucuresti Nord de Timisoara prin Arad.

In 2014, pasagerii vor avea la dispozitie trenuri internationale zilnice directe din Bucuresti Nord catre Viena (cu preturi de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chisinau. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca. Din Timisoara, pasagerii pot calatori zilnic catre Belgrad, prin Varset, cu numai 14 Euro.

Mentionam faptul ca, in anul 2014, vor continua lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea ca efect direct diminuarea semnificativa a fiabilitatii serviciului oferit ca urmare a scaderii capacitatii de circulatie (pana la 50% pe zonele cu lucrari).

Realizarea acestor lucrari, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie.

Brosura „Mersul Trenurilor” de Calatori 2013-2014 va putea fi achizitionata din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara la pretul de 13 lei. Pentru orice informatie despre circulatia trenurilor CFR Calatori in trafic intern si international publicul este invitat sa utilizeze numai site-ul oficial al
companiei. CFR Calatori nu recomanda pentru informatii despre oferta de calatorie proprie, utilizarea altor site-uri, acestea putand furniza informatii neactualizate sau incorecte.

Pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete din aceasta perioada, CFR Calatori recomanda achizitionarea din timp a biletelor de tren. in plus, pentru cumpararea in avans a legitimatiilor de calatorie se acorda reduceri intre 10% si 25%. De asemenea, se pot alege si alte variante tarifare care acorda reduceri la transport prin ofertele comerciale cfrcalatori.ro/5111.

Foto: Libertatea