Noul ministru al JUSTITIEI isi da cu stangul in dreptul din primele ore ale MANDATULUI

Intarirea statului de drept si cresterea increderii cetateanului in actul de justitie sunt printre prioritatile ministrului Justitiei, Florin Iordache, aflat la inceput de mandat, informeaza Agerpres.

Acesta a fost intrebat, la sediul Ministerului Justitiei, despre obiectivele pe care le are in fruntea ministerului. “Ganduri bune, intarirea statului de drept, increderea cetateanului in actul de justitie. (…) Dar repet, cel mai important este increderea cetateanului in actul de justitie corect, cu respectarea legii”, a precizat Florin Iordache.

Alte obiective ale ministerului, expuse miercuri de Florin Iordache, sunt revizuirea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dar si o lege a raspunderii magistratilor dupa model european. Noul ministru a declarat insa miercuri ca o lege a amnistiei si gratierii este de “bun augur”.

“O lege a amnistiei si gratierii nu a fost sustinuta de noi in campania electorala, dar o astfel de lege discutata in Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Daca venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta si analiza este Parlamentul”, a spus Iordache, miercuri, in fata presei, dupa audierea sa din comisia de specialitate a Parlamentului.

Acesta a preluat joi mandatul de la predecesorul sau, Raluca Pruna. Aceasta a spus ca va pleca inapoi la Bruxelles la inceputul lunii februarie.

Sursa foto: realitatea