Noul Parlament al Romaniei ar trebui sa aiba 300 de deputati si 100 de senatori. Vezi cine spune asta

Noul Parlament al Romaniei ar trebui sa aiba 300 de deputati si 100 de senatori. Vezi cine spune asta

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca din punctul sau de vedere, care este sustinut si de o parte a social-democratilor, viitorul Parlament ar trebui sa aiba 300 de deputati si 100 de senatori, la care s-ar adauga si reprezentantii minoritatilor nationale.

In total, Parlamentul ar avea, potrivit propunerii lui Zgonea, 418 parlamentari, in conditiile in care exista 18 minoritati nationale, care au si drept de reprezentare parlamentara.

Intrebat, miercuri, dupa prima sedinta a Comisiei de Cod electoral pe anul 2015, al carei presedinte este, cati cati parlamentari ar trebui sa fie in noua lege, Zgonea a raspuns: ”Ghici, ciuperca…nu stiu. Oricum, mai putini decat sunt azi. Eu militez pentru 300 cu 100, fara minoritati”.

Citeste si: TEMELE si SARCINILE trasate Romaniei de VICTORIA NULAND

El a aratat ca acesta este punctul sau de vedere, dar care este sustinut si de o parte dintre colegii sai din PSD.

Zgonea a precizat ca, oricum, prin diminuarea listei electorale permanente, Parlamentul ar trebui sa scada ca reprezentativitate.

”Daca crestem norma de reprezentare, putem sa ajungem la aceste cifre (300 deputati si 100 de senatori, n.r.) care sunt convenabile pentru toata lumea si cred ca sunt si normale pentru un stat ca Romania”, a spus Zgonea.

Citeste si: Noile legi electorale trebuie finalizate in mai putin de 6 luni