Noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL

Noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL

Liderii PNL si PDL au convenit, miercuri, ca numele noului partidul rezultat din fuziunea celor doua formatiuni politice sa fie PNL. Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat miercuri discutiile, ajungand la o intelegere privind Statutul noului partid, numele si protocolul de fuziune, au anuntat Catalin Predoiu si Ludovic Orban, refuzand sa precizeze numele noului partid pana la momentul votului din BPN al PDL.

Surse din echipele de negociere au declarat insa, pentru agentia Mediafax, ca noul partid se va numi PNL.

Aceasta decizie urmeaza sa fie validata miercuri in sedinta BPN al PDL, care este programata sa inceapa la ora transmiterii acestei stiri, precum si in sedinta Delegatiei Permanente a liberalilor, care va avea loc luni.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: KLAUS IOHANNIS are sanse sa-l bata pe VICTOR PONTA la PREZIDENTIALE

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat, marti, la finalul Biroului Permanent National (BPN) ca pe 26 iulie va fi convocat Congresul extraordinar pentru aprobarea fuziunii cu PDL si ca pe 21 iulie va avea loc Delegatia Permanenta in cadrul careia va fi ales candidatul liberalilor pentru alegerile prezidentiale.

“Pe 26 iulie se va incheia procedura politica de decizie a unificarii PDL- PNL. (…) in aceeasi zi va avea loc si Conventia PDL, iar la sfarsit va avea loc Congresul comun care va consfinti acelaeasi doua lucruri, Statutul si Protocolul politic”, a declarat marti Klaus Iohannis.

MONDO NEWS ITI RECOMANDA SI: Proiect de STATUT PNL – PDL. DOCUMENT