NOUL PARTID rezultat in urma FUZIUNII dintre PNL si PDL va organiza ALEGERI INTERNE incepand cu 1 ianuarie 2017

Protocolul de fuziune prin contopire intre PNL si PDL prevede ca denumirea NOULUI PARTID va fi Partidul National Liberal iar cea prescurtata este PNL, ALEGERILE INTERNE urmand a se desfasura pe baza Statutului noii formatiuni incepand cu 1 ianuarie 2017.

Potrivit proiectului protocolului care va fi aprobat sambata de Conventia Nationala Extraordinara a PDL si de Congresul Extraordinar al PNL si validat intr-o sedinta comuna a delegatilor prezenti la cele doua reuniuni, Partidul National Liberal rezultat din fuziune se organizeaza si functioneaza potrivit Statutului, Protocolului de fuziune, precum si Legii partidelor politice.

ALEGERILE INTERNE in Partidul National Liberal rezultat din fuziune la nivel national se vor desfasura, pe baza statutului noului partid, incepand cu 1 ianuarie 2017, prevede proiectul de Protocol, potrivit Agerpres.

Citeste si: Proiectul PROGAMULUI POLITIC PNL-PDL prevede o REFORMA FISCALA care sa incurajeze MUNCA

Semnul permanent al partidului este o sageata intr-un cerc format din 12 stele sub care se afla prescurtarea PNL, ansamblul fiind incadrat intr-un patrat cu colturi rotunjite, acesta fiind si semnul electoral al noului partid.

Pana la urmatoarele alegeri interne, Partidul National Liberal rezultat din fuziune va functiona conform Dispozitiilor tranzitorii din Statutul noului partid.

In perioada tranzitorie, functioneaza Comisia Organizatorica de Unificare (COU), formata din Vasile Blaga, Klaus Werner Iohannis, Gheorghe Flutur, Marian Petrache, Catalin Predoiu, Gheorghe Falca, George Scripcaru, Mircea Hava, Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Sorin Frunzaverde si Eduard Hellvig.

COU se va ocupa de rezolvarea tuturor sesizarilor facute de membrii celor doua partide in legatura cu aplicarea Protocolului de fuziune.

In vederea participarii la alegerile prezidentiale din toamna anului 2014, candidatul la functia de presedinte al Romaniei va fi desemnat de la unul dintre cele doua partide iar candidatul pentru functia de prim-ministru, de celalalt partid, in mod corespunzator, potrivit prevederilor Protocolului.

Citeste si: CRIN ANTONESCU, anunt BOMBA inainte de CONGRESUL de FUZIUNE PNL-PDL

De asemenea, ca urmare a fuziunii PDL cu PNL, grupurile parlamentare din Senat si din Camera Deputatilor ale partidului rezultat din fuziune vor fi compuse din parlamentarii care sunt membri ai celor doua partide.

Protocolul prevede, totodata, ca sumele, bunurile si contractele detinute de Partidul Democrat Liberal si de Partidul National Liberal se transfera in patrimoniul partidului rezultat din fuziune iar subventia cuvenita, potrivit legii, PDL si, respectiv, PNL va deveni una singura si va fi incasata in continuare de Partidul National Liberal dupa data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de inregistrare a Protocolului de fuziune.

Membrilor PDL si PNL le este garantata continuitatea vechimii in Partidul National Liberal rezultat din fuziune, potrivit textului Protocolului.

Sursa foto: stiripesurse.ro