Noul Passat, surprins in teste. Afla cand va fi lansat. GALERIE FOTO

Noua generatie a celebrului sedan nemtesc Volkswagen Passat a fost surprinsa, recent, in teste. Pozele au fost realizate undeva in sudul Europei, iar modelul va fi disponibil in a doua parte a anului 2015.

Noul Volkswagen Passat este aproape de debut, asa cum o demonstreaza si ultimele poze spion. Din punct de vedere mecanic, noul model va fi similar cu VW Golf, impartind aceeasi platforma, respectiv arhitectura MQB a grupului. In plus, din cate se cunoaste in acest moment, va exista si o versiune hibrida a lui Volkswagen Passat.

In 2013, scrie revista britanica Autocar, modelul a fost cel de-al cincelea din punct de vedere al vanzarilor sub brandul VW, cu 651.027 unitati comercializate.

Citeste si: VOLKSWAGEN A PREZENTAT MODELUL PASSAT CU MOTOR IN DOI CILINDRI. GALERIE FOTO

Acum, dupa patru ani de cariera si milioane de exemplare vandute la nivel global, Volkswagen Passat va fi inlocuit de o noua generatie.

Prototipul surprins in imagini pare mai mare decat modelul actual si vine cu un nou set de faruri, cu o dunga ingusta de lumini LED, ce vor actiona ca lumini de zi, pozitionata sub blocurile optice.  De altfel, surse din apropierea Volkswagen spun ca modelul va fi printre cele mai mari bazate pe arhitectura MQB, depasit fiind doar de SUV-ul CrossBlue, care va avea o lungime de 4.9 metri.

Totodata, se mai crede ca noul Passat va fi printre primele modele ce urmeaza sa primeasca cutia automata DSG cu 10 rapoarte, dar si un motor diesel super eficient, care utilizeaza un sistem de injectie ce lucreaza la o presiune de 3.000 de bari.

Cel mai probabil, noul Passat va fi lansat in septembrie, la Salonul Auto de la Frakfurt.

Sursa foto: autocar.co.uk