Noul Peugeot 308 SW va fi lansat in luna martie. GALERIE FOTO

Noua generatie a Peugeot 308 SW, care are o lungime de 4.58 metri si este mai usoara cu 140 de kilograme decat anteriorul model, va fi prezentata in luna martie la Geneva.

Peugeot a anuntat ca in cursul acestui an va lansa o versiune break pentru noua generatie de 308. Se pare ca acest Sport Wagon va avea una din cele mai mari capacitati de incarcare din segment si va fi dotat cu motorizari extrem de economice, scrie 4tuning.ro. Modelul, care se va numi 308 SW, va avea al doilea cel mai incapator portbagaj din segment.

Noul model Peugeot 308 SW va fi dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din martie, fiind cu 33 de centimetri mai lung decat versiunea hatchback, avand o lungime totala de 4,58 metri si o inaltime de 1,47 metri, cu mult mai spatioasa decat prima generatie. Este vorba de un spatiu util de 610 litri cu bancheta in pozitie normala. Noul 308 SW este realizat pe platforma EMP2 care ajuta acest model sa fie cu 140 kg mai usor decat prima generatie, noteaza sursa citata. La interior va avea insa aceleasi dotari si aranjamente ale bordului ca si versiunea hatchback, iar motorizarile vor fi atat pe benzina, cat si pe motorina. Se vor remarca propulsoarele Euro 6 benzina si diesel, dar si versiunea Blue Hdi, care va emite numai 85 de grame de CO2/km.

 

 

Masina va fi produsa in Franta, la fabrica din Sochaux, iar motoarele pe care le va avea sub capota vor fi asamblate in uzinele Tremery si Douvrin. Noul Peugeot 308 SW se va lansa oficial in standul francezilor din cadrul Salonului Auto de la Geneva, pe 6 martie.

Sursa foto: 4tuning.ro