Noul statut al PNL se va discuta joi in cadrul BPN

Noua forma a STATUTULUI Partidului National Liberal (PNL) in baza caruia se va alege noua conducere a partidului, cu ocazia Congresului Extraordinar din 27-28 iunie, se va discuta joi in COMISIA SPECIALA formata de liberali, elementul principal al modificarilor vizand suplimentarea numarului de membri ai Biroului Politic National (BPN), informeaza Mediafax citand surse liberale.

COMISIA pentru noul STATUT al PNL se va reuni joi, intr-o prima sedinta, dupa negocierile dintre liderii de filiale ale partidului asupra modului in care va fi aleasa noua conducere a PNL, au declarat, pentru Mediafax surse liberale.

Citeste si: TARICEANU, OBSEDAT de scindarea PNL

Astfel, in urma anuntului presedintelui interimar al PNL, KLAUS IOHANNIS, pentru functiile de presedinte si vicepresedinti vor avea loc ALEGERI UNINOMINALE, renuntandu-se la SISTEMUL de LISTA folosit in timpul mandatului lui CRIN ANTONESCU.

De asemenea, KLAUS IOHANNIS a renuntat la ideea ca secretarul general al PNL sa fie ales in Congres, optandu-se pentru ideea numirii acestuia de catre Biroul Politic National, la propunerea presedintelui partidului.

Totodata, daca in actuala formula exista 15 functii de vicepresedinti executivi, cu activitati pe anumite domenii, dar si alti vicepresedinti asimilati functiilor de presedinti de consilii judetene sau primari de mari municipii, in noua forma vor fi alesi 31 de vicepresedinti, conform surselor citate. ATRIBUTIILE vicepresedintilor ar urma sa fie stabilite, ulterior, in cadrul BPN.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS si VASILE BLAGA se vor intalni cu delegatia FMI 

Noul STATUT ar urma sa precizeze ca liderii de filiale care nu detin o functie de vicepresedinte beneficiaza automat de pozitia de membru de drept al Biroului Politic, au precizat sursele citate. De asemenea, functia de prim-vicepresedinte al PNL s-ar desfiinta, la propunerea lui IOHANNIS.

Sursa foto: pnl.ro