Noul vicepresedinte al ANAF, DANIEL DIACONESCU, a lucrat opt ani in cadrul SRI

Noul vicepresedinte al ANAF, DANIEL DIACONESCU si-a inceput cariera la Automobile Dacia, in 1995, si a continuat la SRI, un an mai tarziu, timp de opt ani.

La  Dacia s-a ocupat de cercetare in domeniul fabricarii si explatarii autoturismelor, iar la SRI a fost ofiter la directia de combatere a criminalitatii transfrontaliere.
Dupa plecarea de la SRI, potrivit CV-ului, a  lucrat la Autoritatea Nationala de Control, din subordinul Guvernului, pe postul de consilier la Directia Generala de coordonare a activitatilor de control in domeniul financiar si vamal.

El a continuat cu o perioada de patru ani, pana in mai 2009, la Departamentul pentru Lupta Antifrauda, aflat la Cancelaria Prim-ministrului, ca sef al Directiei Culegere si Analiza Date, scrie Mediafax.

CITESTE SI: GELU DIACONU A FOST DEMIS DE PREMIERUL DACIAN CIOLOS. Cine este inlocuitorul sau. UPDATE

In perioade scurte a avut rolul de consilier personal al Ministerului Justitiei, cu activitati de coordonare.

DIACONESCU a absolvit Facultatea de Inginerie a Universitatii din Pitesti in anul 1995, urmand apoi o specializare in Franta cu bursa guvernamentala, precum si un masterat in inginerie, la aceeasi facultate din Pitesti.

Alte specializari pe care le are sunt in managementul riscului si strategii moderne de conformare fiscala.

DIACONESCU detine impreuna cu sotia doua terenuri intravilane in judetul Arges, unul de 4.400 metri patrati din anul 2004, iar celalalt cu o suprafata de 2.648 metri patrati, din anul 2010. Totodata, cei doi au un apartament in Bucuresti de 81 metri patrati, din anul 2006, iar sotia mai are o casa de locuit in Valea Mare din anul 1988, cu o suprafata de 88 metri patrati.

Masinile pe care le are sunt un BMW din 2009 si un Peugeot din 2012. Are si un credit contractat in urma cu noua ani, cu o valoare de 38.000 de euro, scadenta fiind abia in 2032.

Sursa foto: ziare