Nouriel Roubini, verdict dur: 99 la sută dintre crypto monede sunt egale cu zero!

Nouriel Roubini este un cunoscut economist din New York, care a prezis cu exactitate criza financiară din 2008, când doar câțiva au considerat că ar putea exista o amenințare la cursul actual al evenimentelor de atunci.

Absolvent al Harvard și profesor la Școala de Afaceri NYU Stern, Roubini a criticat permanent tehnologia blockchain și crypto monedele. El a declarat la audierea Congresului de la Washington D.C., avertizând senatorii americani despre “mama sau tatăl tuturor înșelătoriilor și schemelor: cripto monedele”.

“Nu sunt împotriva lor, sunt deschis la orice tip de inovație, dar sunt expert în crize financiare și bule de active. Și am devenit faimos prin prezicerea crizei financiare globale! Anul trecut, aproape toți cei pe care-i știam că mă întrebau în fiecare zi: Ar trebui să-l cumpăr Bitcoin?”, a spus Roubini.

Citește și: CRYPTO GIVEAWAY. CEA MAI RECENTĂ ÎNȘELĂTORIE CU AJUTORUL IMAGINII UNOR PERSOANE CU NOTORIETATE

“Și prețul Bitcoin s-a dublat, s-a triplat, a crescut de patru ori și a ajuns la 20.000 de dolari. Iar când balonul de săpun s-a spart, s-a prăbușit – s-a prăbușit de la 20.000 dolari până la 6.000 de dolari astăzi. Dacă l-ați cumpărat la vârf, ați pierdut 70% din valoarea dvs. Și este tipic tuturor acestor bule financiare: se ridică până când se prăbușesc. Și Bitcoin este, de fapt, cel mai bun exemplu, deoarece criptarea medie a pierdut, în ultimele nouă luni, peste 90% din valoarea lor. Am vorbit despre bulele existente și despre acest bubble care a bătut. Si ghici ce? În ultimul an, a bustat. Deci, cred că am fost justificat și dovedit corect.

Bitcoin ar putea merge până la lună sau la zero! Eu sunt doar un academician care vorbește. Și am văzut o înșelătorie și cred că este corect ca un intelectual să discute aceste lucruri și apoi să vă spun ce se întâmplă greșit.

Un studiu academic sugerează că 81% dintre toate ICO au fost o înșelătorie, 11% au eșuat sau au dat faliment, iar celelalte opt la sută care sunt tranzacționate pe burse, dar primele 10 au pierdut în medie, în ultimul an, 95% din valoarea lor – mai mult decât Bitcoin. Deci, a fost un balon de săpun – și toată lumea visa, toată lumea emitea o ICO, aducând bani – dar acum au dispărut.

Cred că monedele crypto au pierdut deja 95% din valoarea lor și ar putea pierde încă 95%. Aș spune că 99% dintre crypto monede sunt egale cu zero. Doar pentru că unii oameni cred în ceva alternativ la monedele fiat – alternativă la aur – atunci, cum ar fi colecțiile, unii oameni vor cumpăra Bitcoin. Bitcoin nu va dispărea. Dar, știți, Ethereum este un balon de săpun și o înșelătorie – nu merită nimic – XRP, toate celelalte, toate vor da chix.

Ethereum este o înșelătorie datorită tehnologiei. Vorbește despre contracte inteligente. Nu sunt contracte reale pentru că trebuie să executați anumite contracte, nu puteți avea doar codul”, a concluzionat Roubini.