Novak Djokovic a cucerit turneul Masters de la Shanghai

Novak Djokovic l-a invins in finala de la Shanghai pe argentinianul Juan Martin Del Potro. A fost o partida extrem de echilibrata, cu set decisiv, acolo unde Nole s-a impus la tie-break!

Uriasul Del Potro a dovedit contra lui Nole Djokovic, ca victoria din semifinale contra liderului mondial, Rafael Nadal, nu a fost intamplatoare. Dupa un prim set castigat in 34 minute de sarb, cu 6- 1, numarul 5 ATP si-a ridicat nivelul jocului si a cucerit mansa secunda cu 6-3. Decisivul a fost unul de povestit nepotilor: cei doi nu s-au putut desprinde decat in urma unui tie-break, pe care Djokovic si l-a adjudecat la 3.

Este abia al doilea turneu Masters cucerit de Nole in acest sezon, dupa cel de la Monte Carlo, si al 15-lea din cariera. De asemenea, victoria ii aduce sarbului 1000 puncte ATP, extrem de pretioase in tentativa de a redeveni lider mondial. Si la capitolul financiar, Nole si-a rotunjit conturile dupa reusita de la Shanghai: 729,725 este premiul oferit de organizatorii chinezi castigatorului.

Del Potro pleaca si el multumit de pe pamant chinez: si-a adjudecat 600 puncte ATP si un cec in valoare de 357,800 dolari.

Sursa foto: atpworldtour.com