NOVAK DJOKOVIC a devenit AMBASADOR UNICEF

Sarbul NOVAK DJOKOVIC, numarul unu mondial in tenisul masculin, a devenit miercuri, la New York, AMBASADOR AL BUNAVOINTEI pentru UNICEF, Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite, informeaza AFP, citat de Agerpres.

“Sunt foarte onorat sa devin ambasador al UNICEF si sa pot continua sa promovez DREPTURILE COPIILOR, pentru a le oferi acces la educatie de la varste cat mai mici”, a declarat Djokovic.

“Din nefericire, in tara mea si in alte regiuni rurale din lume, copiii traiesc in asemenea conditii incat NU AU CURAJUL DE A VISA”, a explicat tenismanul in cursul unei conferinte de presa, la cartierul general al organizatiei.

Djokovic, in varsta de 28 ani, a reamintit ca a crescut in timpul RAZBOIULUI DIN FOSTA IUGOSLAVIE si ca sprijinul familiei sale in acea perioada dificila l-a “facut mai puternic” si i-a permis, totodata, sa “aprecieze valorile vietii”.

Tatal unui mic Stefan, nascut in octombrie 2014, campionul sarb, care a castigat in acest an doua turnee de Mare Slem, Openul Australiei si Wimbledon, a regretat absenta creselor pentru copiii cu varste mici in tara sa si gradul scazut de inscrieri la gradinita. El s-a implicat in mod special in aceasta chestiune, prin intermediul fundatiei prezidate de sotia sa.

CITESTE SI: NOVAK DJOKOVIC IL INVINGE PE ROGER FEDERER IN FINALA TURNEULUI DE LA WIMBLEDON

“Novak este un adevarat campion al cauzei copiilor din intreaga lume. El a demonstrat ca o voce puternica si actiuni puternice pot face diferenta pentru copii, in special cand sunt foarte mici “, a subliniat Yoka Brandt, una dintre conducatoarele UNICEF.

Novak Djokovic, care are in palmares 54 de titluri, intre care noua de Gland Slam, s-a alaturat astfel altor personalitati sportive devenite ambasadori si ambasadoare ale UNICEF, precum starul lui FC Barcelona, LIONEL MESSI, fostul fotbalist englez DAVID BECKHAM sau actualul numar unu mondial tenisul feminin, americanca SERENA WILLIAMS.

Sarbul este unul dintre favoritii Openului Statelor Unite 2015, ultimul turneu de Mare Slem al anului, care va debuta luni la New York.

Sursa foto: dnevnevesti